KRISTIANSAND: Agder Teaters skuespiller, Ann Ingrid Fuglestveit, hadde for et halvår siden ikke noe spesielt forhold til Cornelis Vreeswijk. Akkurat det er nå totalt forandret.

Torsdag kveld sang hun på premieren på Vreeswijk-kabareten til Agder Teater. Og dagen etter kunne hun sammen med sine kolleger glede seg over en femmer på terningen i Fædrelandsvennen.

Blank. — Jeg hadde jo hørt navnet hans før, og forbandt det med sangene om Cecilia Lind og «Turistens klaga». Ellers var jeg blank, innrømmer hun.

— Hva gjorde du da?

— Søkte hjelp hos svigerforeldrene mine. De er store Vreeswijk-fans og har haugevis med cd-er. Kjæresten min er jo oppvokst med den musikken. Så jeg lånte hele samlingen, har spilt masse og er blitt stadig mer imponert over hans melodier. Spesielt denne ironien hans - når tekst og melodi egentlig ikke passer sammen. Man tror det er en lystig sang, og så er temaet egentlig veldig alvorlig. Som eksempelvis i Deidres samba. Man hører bare først denne fengende melodien uten å reflektere så mye over teksten.

  • Hva sa svigerforeldrene til deg etter premieren?

— De syntes forestillingen var helt fantastisk. Jeg var litt redd for at de ikke ville være fortrolig med tekstene som er oversatt til sørlandsk, men det likte de også. Skjønt, de kan jo selvfølgelig ha vært litt inhabile, ler skuespilleren.

Mange roller. I august i år gikk hun inn i et engasjement ved Agder Teater. Hun har blant annet medvirket i Brand og i Natta, og i fjor spilte hun tittelrollen i Kråka, den store utendørsforestillingen i Spangereid. Etter Vreeswijk-kabareten skal hun medvirke i Reisen til julestjernen.

— Jeg skal bare ha en liten rolle på scenen, den heter «kvinne med nek». Men i tillegg skal jeg gjøre noe figurteater i den forestillingen. Denne poteten kan brukes til mye, sier hun.

Vreeswijk-kabareten som er instruert av teatersjef Alex Scherpf, spilles på Kick fram til lørdag 17. november. Deretter skal den på turné til Mandal, Bykle, Arendal, Lyngdal, Risør og Grimstad.