Tradisjonen tro blir det julekalender på de største tv-kanalene også denne julen.

Starter 7.30

Statskanalen varter opp med «Barnas superjul», som baserer seg på Barnas supershow.

— Det er 11 barn som medvirker, tre er sangere og åtte er programledere. Målet med sendingen er at det skal være gøy å vente på julen, sier prosjektleder Ingrid Hafstad i NRK.

Barna teller ned på sin måte, med en nedtellingsmaskin. Gaute superkatt og Oddgeir dukker også opp i programmet.

— Vi har i tillegg også en egen serie, «Willys jul», som kun er laget for «Barnas superjul». Blant skuespillerne er Anne Krigsvoll, Robert Skjærstad og Anne Marit Jacobsen, sier Ingrid Hafstad.

Nytt av året er at julekalenderen ikke bare sendes klokken 18.00. — I år sendes den første gang 7.30 på NRK Super, som starter 1. desember. Så sendes den også klokken 18.00, både på NRK og NRK Super. Hver episode er på en halvtime, forteller Ingrid Hafstad.

Nisser på TVNorge

TVNorge har laget sin egen tradisjon når det gjelder julekalender. Annet hvert år siden 2001 har de tatt frem «Nissene på låven»

— Vi gjør dette da serien er blitt en kultserie. Den får nye tilhengere hvert år, sier informasjonsansvarlig Ingerid Medhus i TVNorge.

TVNorge forventer ikke like høye seertall som første gang den ble sendt.

— Seertallene har gått ned siden første visning. I 2005 lå de på rundt 100.000 på, og vi håper at vi vil se de samme tallene i år, sier Medhus.

Hvert program sendes tre ganger, klokken 20.00, 20.15 og 23.00

Ingen kalender på TV3

Hos TV2 blir det også reprise, der kan seerne telle ned dagene med «Olsenbanden jr». Hos TV3 ser det ikke ut til å bli den type nedtelling til jul.

— Vi har i utgangspunket ikke planer om julekalender, men ting kan endre seg. Det har skjedd i siste liten før, men jeg tror ikke det skjer i år, sier informasjonskonsulent Beate Voje.

TV3 sendte i 2005 en parodi på spenningsserien «24», kalt tjuefjerde. Det er ikke trolig at den kommer i reprise.

— Jeg husker ikke tallene, men den gikk dessverre ikke så bra og var ingen suksess, sier Voje.