OSLO: Setesdal rasket med seg hele fire priser under utdelingen av Folkealarmprisen på Cosmopolite i Oslo i helgen. Munnharpespiller Sigurd Brokke og fiolinist Daniel Sanden-Warg fra Etnisk Musikklubb gikk seirende ut i kategorien "solo", med plata "Rammeslag" fra 2007. — Det var en stor ære å motta prisen og se at plata vi har jobbet veldig hardt med blir godt mottatt. Den er jo et resultat av de erfaringene vi har gjort oss etter mange års spilling, sier Sigurd Brokke, som mener folkemusikken har blomstret i Norge den siste tiden.

Folkemusikken vokser - Jeg tror statusen for folkemusikk har økt, spesielt etter at den kom inn i utdannelsessystemet. Folkemusikken slår egentlig gjennom overalt, i hvert fall er det vår erfaring etter at vi har spilt flere steder i landet den siste tiden. Blant annet har vi vært i Kristiansand tre ganger på ganske kort tid, og blitt veldig godt mottatt, forteller han.

Sigurd Brokke spiller munnharpe som de har gjort i Setesdal i lang tid, men har fått mye kred for sin personlige vri på de tradisjonelle slåttene. Den tidligere munnharpe-Norgesmesteren fra 2003 har med seg makker Daniel Sanden-Warg på hardingfele.

Hører på hard rock Sanden-Warg har i mange år spilt i flere forskjellige band, og er nå med i bandet til ikke ukjente Odd Nordstoga. For tiden turnerer han med bandet Harv i USA, og kunne derfor ikke være til stede under prisutdelingen i helgen.

Selv om de to dyktige musikerne har sine musikalske spesialfelt, er det ikke kun folkemusikk som surrer på anlegget hjemme.

— Vi hører mye på forskjellige typer musikk. Både Daniel og meg liker alt fra country og western til hard rock, sier Brokke.

Flere spillejobber blir det trolig også fremover for de to musikerne. Trolig skal de ut på turne i samarbeid med Folkemusikkscenen på nyåret.

Også Kirsten Bråthen-Berg og Kari Rysstad fra Setesdal kunne ta med seg Folkealarmpris hjem til Setesdal i helgen. For plata "Stev for dagen" sikret de førsteplassen i kategorien "Årets dokumentasjonplate".