Ternigkast 5 — Man må bare ta det med seg. Det er bare moro, sier en lattermild Torunn Eilertsen på vei ut fra første rad på Agder Teater i går kveld. Torunn hadde vært heldig nok til å ha plass på første rad i en fullsatt sal på Agder Teater i går kveld. Hva hun ble utsatt for der kan du lese lenger ned.

«Alt for Rognan» må være den mest uventede revysuksessen i inneværende årtusen.

Tøffe typer

Åtte tøffe nordlendinger med mye revytalent har dradd landet rundt og fått folk til å le seg fillete etter TV2-suksessen i fjor. Som kjent endte den med premiere på Chat Noir 16. november 2006. I går var det endelig Kristiansands tur, med en utsolgt pluss en ekstraforestilling på Agder Teater. I første show ble 600 mennesker vitne til at Torunn Eilertsen på første rad ble utsatt for knallhard kurtise av Knut Harald Hansen.

Hele siste akt i revyen Alt For Rognan går ut på å skaffe seg kvinnfolk, og i et rystende potpurri av forførelsesmusikk fikk publikum en innføring i nordnorsk sjekkekunst fra alle åtte på scenen.

Det er ikke hver dag du ser en gråskjegget mann på 60 knele på scenekanten og gaule Kiss-teksten «I was made for loving you, baby» med all tenkelig innlevelse. Knut Harald Hansen klarte det. Etterpå hoppet han ned på parketten og grep Eilertsens hånd mens han så henne forførerisk inn i øynene. Ikke mye tidligere hadde han stått på scenen og erklært at han kunne løfte ei bøtte med sild på «stasen» sin.

Kurtise

Også lenger bortigjennom første rad ble kvinner i flere aldre utsatt for nordnorsk kurtise, og det toppet seg da Frank Nilsen ble sparket på hodet i fanget på en sakesløs ung dame. Hun tok det pent. For selv om alt dette kan høres i meste laget ut, ble det utført på en så taktfull og humørfylt måte at ingen følte seg synlig støtt. Det er heller ikke til å komme fra at nordlendinger har litt ekstra grovhetsdispensasjon hos resten av landets befolkning.

— Har du hørt for et språk, flirte Per Jakobsen på første rad frydefullt. Tromsøværingen har bodd sørpå siden 1967. Nå hadde han dratt fra hjemstedet Arendal til Kristiansand for å se «Alt for Rognan» for andre gang.

Om du nå skulle ha fått inntrykk av at all moroa satt under beltestedet i går, er dette helt feil. Alt for Rognan er en klassisk revy med en balansert miks av sketsjer, sangnumre og mer eller mindre yndig dans. Og de som er med er alt annet enn amatørmessige.

18-årige Steinar Johansens leddløse og sangglade sjarm kan godt beskrives som særs lovende, mens brødrene Paul Gunnar og Håvard Jansen viser rutine de har ervervet seg gjennom mange år i diverse revylag. Paul Gunnars bisselsex-utsatte stakkar med ødelagt tannsett var et skrekkblandet høydepunkt, og Håvards drabelige drag queen et annet. Her har mange noe å lære enten de nå kaller seg Great Garlic eller Pirelli.

Startvansker

Alt for Rognan hadde visse startvansker i går, og ikke alle numrene i den første halvtimen satt fullstendig i sikringsboksen. Om utførelse, koreografi og spill var bra, var nemlig ikke alle poengene like slående. Noen av sangtekstene var heller ikke så lette å få med seg.

Men som det ofte gjør, tetnet det til etter hvert, og de siste tjue minuttene lot ikke Rognangutta publikum få ett sekunds pusterom. I et bankende kjør sjekket, sang, lokket og forførte de. Et andpustent publikum med vondt i magen hadde derfor ikke noe valg: de reiste seg og klappet slik alle som har sett revyen har gjort.

Til vinteren kommer «Alt for Rognan» tilbake til Agder Teater, og da er de her med fullt band. Det kan bli rift om billettene til første rad.