KRISTIANSAND: — Bortsett fra store ord og visjoner kan jeg ikke se at Hovefestivalen har noe som helst! Quart er Norges største og beste festival og det skal vi fortsette å være, sier en uhyre offensiv daglig leder, Helge Josdal.

Så snart Toffens oppsigelsestid løper ut 1. november, trer Helge Josdal selv inn i rollen som festivalsjef. Den andre i Quarts historie. Da overtar han ansvaret for en stab gruppeledere og frivillige som aldri før har vært mer motivert.

— Toffen og Hovefestivalen sin oppførsel har provosert våre gruppeledere voldsomt. Det har vært mye sinne og knyttede never her på huset. Nå er imidlertid all fokus rettet mot å befeste vår posisjon som Norges beste festival, sier Josdal.

Trist kuppforsøk

Han legger ikke skjul på at også han selv har latt seg provosere av Toffens omdiskuterte «avskjedsbrev», samt Hovefestivalens forsøk på å kuppe lokale gruppeledere og utenbys nøkkelpersoner fra Quart-staben.

— Vi vet at Hove-gjengen har forsøkt å verve flere av våre gruppeledere. Heldigvis har de ikke lyktes, kun to stykker har forlatt oss, men bare det at Hoveforsøkte å bryte ned Quart på den måten, det er utrolig trist, sier Josdal.

Samtidig fryder han seg over lojaliteten blant ildsjelene i Quart - hvorav hele 95 prosent blir med videre. Nøkkelpersoner som Terje Håkonsen (Advance Production), Kim Holm (Siteco), Tor Sørnes (scenemanager), Henning Kristiansen (sikkerhetssjef) og Rikard Klungland (produksjonskoordinator) blir alle med Quart videre. Hver og en av disse har jobbet i mer enn 10 år for Quart.

— Denne lojaliteten står i sterk kontrast til Svein Bjørges (festivalsjef, Hove) uttalelser om at alle ansatte skal til Arendal. Det må vel mer betegnes som ønsketenkning fra Bjørges side. Toffens avgang har gjort at samholdet og entusiasmen står enda sterkere her på brakka, forklarer Josdal.

Norges beste utescene

Han tror dessuten at planene for ombygging av Idrettsplassen vil skaffe Quartfestivalen Norges flotteste utendørsarena.

— Det blir en amfiløsning som vil skape den ultimate konsertopplevelse, med en kapasitet på rundt 15.000 tilskuere, avslører Helge Josdal.

I ukene etter at Toffen tok et tilsynelatende bittert farvel med Quart, har Josdal jobbet på spreng med å pleie festivalens samarbeidspartnere. Samtidig har han allerede sørget for å booke Norges største scene til Idrettsplassen, noe som gjør at Hove må til utlandet for å leie en tilsvarende rigg.

— Vi gjør bare jobben vår, slik vi har gjort i 15 år. Hva Hove måtte finne på er jeg ikke lenger bekymret for. Når alt kommer til alt har Hove fortsatt ikke arrangert en eneste konsert, sier Helge Josdal syrlig.