KRISTIANSAND: Det hele gikk fort for Odderhei-jenta. Den eneste modellerfaringen hun har, er at hun deltok på et modellkurs i regi av Norwegian Models, som står bak Miss Norway, i fjor høst. Deretter hørte hun ikke noe mer fra byrået før torsdag i forrige uke.

— Det ringte en på vegne av sjefen i byrået og spurte om jeg ville være med på semifinale i Oslo lørdag. Jeg fikk jo veldig kort tid til å forberede meg, men det var jo veldig gøy, sier hun til fvn.no.

Lørdag gikk hun helt til topps da en av flere semifinaler ble arrangert på utestedet Karma. Etter å ha øvd inn en "scenerutine" tidligere på dagen, viste hun seg frem i fritidsantrekk, aftenkjole, bikini og så aftenkjole igjen. Klokken 01 natt til søndag hadde juryen dommen klar: Helene blir med i Miss Norway-finalen 2007. Hun får også kjempe om tittelen "Årets modell" i byrået.

— Det har vært en veldig rar opplevelse. Jeg tror ikke det helt har sunket inn ennå, sier Ebeltoft.

Hun ble ferdig med videregående skole i fjor, og har i år tatt et jobbeår på Bon Apetite på Sørlandssenteret. Til høsten har hun planer om å studere på medielinjen på Høgskolen i Agder.

Men først er det Miss Norway-finalen 26. til 29. april på båten "Princess of Norway".

— Jeg skal gjøre mitt beste, lover Ebeltoft.

PS! Kristiansand har også tidligere hatt en Miss Norway-finalist. Birgitte Korsvik fra Kristiansand kom på andreplass i Miss Norway i 2005. Hun var også Norges representant i Miss Earth 2004.