Filmregissøren og skuespilleren Quentin Tarantino, mannen bak filmer som «Pulp Fiction», «Kill Bill» og «Reservoir Dogs» for å nevne noen, skal holde Cinema masterclass-foredrag under Cannes-festivalen.

Kjent regissør

Anledningen er årets Cannes festival som går av stabelen 14 til 25.mai, der det alltid er en kjent regissør som holder foredrag. Tidligere foredragsholdere har vært blant andre Martin Scorsese (i fjor), Stephen Frears og Sydney Pollack. Dette året er det altså kult-regissøren, også kalt «QT», du kan lytte til under festivalen. Hvis du er så heldig å ha en billett til Cannes vel å merke.

Ifølge nettsidene til filmfestivalen, skal Quentin Tarantino blant annet fortelle om sitt virke som både regissør og manusforfatter.

— Tarantino skal snakke til publikum om hans profesjonelle erfaringer som filmskaper og manusforfatter, med all iver og entusiasme for film som vi kjenner og elsker ham for, sier en talsperson for festivalen.

Regissøren har også tidligere markert seg sterkt i Cannes da han vant Gullpalmen i 1994 for «Pulp Fiction» og ledet festivaljuryen i 2004. Starten

Quentin Tarantino dukket opp i januar 1992 på Sundance filmfestival med filmen «Reservoir dogs». Filmen ble hyllet av kritikere og regissøren ble en legende i England og i kult-film miljøer. To år senere fulgte han opp suksessen med filmen «Pulp fiction». Filmen hadde premiere under Cannes-festivalen og vant den prestisjefylte Palme D'Or prisen. Mange husker nok også filmen «From dusk til dawn» som kom i 1996 der Tarantino har en rolle. Sammen med sex-symbolet George Clooney skrev han manus der Tarantino spiller den sprø, lunefulle og noe forskrudde broren til Clooney.

Ting som gjenkjenner en ekte Quentin Tarantino-film

— Kofferter og stresskofferter spiller en viktig rolle i «Pulp fiction« (1994, «Reservoir dogs» (1992), «Jackie Brown» (1997», «True romance» (1993) og i «Kill Bill:Vol.2» (2004).

— Han bruker kallenavn i nærmest alle hans filmer:

«Honey Bunny» og «Pumpkin» fra «Pulp Fiction», «Mr White, Blonde, Orange» fra «Reservoir Dogs», Bill's gjeng i «Kill Bill: Vol. 1» har kallenavn som «Black Mamba», «Copperhead», «Cottonmouth» og «California Mountain Snake».

— Hovedrolleinnehavere kjører vanligvis General Motors biler, spesielt Chevrolet og Cadillac.

— Han spiller ofte en rolle i sine egne filmer. Han spilte Jimmie Dimmick i «Pulp fiction», han var Mr. Brown i «Reservoir Dogs», telefonsvarerstemmen i «Jackie Brown» og Warren i «Death Proof».