«The Death of Bunny Munro» ble utgitt i denne måneden, og er den andre romanen den mørke, australske rockeren gir ut.

Romanen handler om den omreisende handelsmannen, svindleren og skjørtejegeren Bunny Munro som har betydelig omgang med både kvinner og alokohol. Munro har seksuelle fantasier om Kylie Monouge, (i hotpants?), og en annen kvinnelig artist, Avril Lavigne.

Romanen har fått bra mottakelse, men Cave deler gjerne på æren for den.

– Det er en video til «Spinning Around» som har har kapret alle britiske hjerner dette året. Kylies hot pants var alt tabliodene der skrev om. Jeg tror Kylie,ved å har på seg disse hot pantsene, må ta en del av ansvaret for at denne boken ble til, forklarer Cave til Rolling Stone.

– Som Jesu likklede

Dette er ikke første gang poeten Cave drar fram Kylies hotpants. Dette sa han til magasinet Q i fjor sommer:

– Kylies hotpants er for Australia det Jesu likklede er for Torino, sier han med henvisning til det historiske likkledet som Jesus angivelig skal ha blitt svøpt i etter hans død, og som oppbevares i Johannes døperens katedral i Torino. Folk burde knele foran hotpantsene til Kylie. Hele sivilisasjoner er bygd til ære for mindre viktige ting enn de hotpantsene. Pyramidene for eksempel.

Mordballade

Nick Cave har tidligere samarbeidet med hot pants-dronningen Minouge. De tok verden med storm med sin vakre, prisbelønte duett i «Where the Wild Roses Grow» fra albumet «Murder Ballads» fra 1995. Hotte pants

Se Kylie «Spinning Around» – i hotpants: