Nå er ikke lenger avhengigheten av en pc noe problem for den som vil ha Spotify – og har en iPhone.

Apple godkjente

Like før sommeren ble det kjent at Spotify var på vei med en applikasjon som ville gi iPhone-brukere en mobil tjeneste. Nå melder BBC at Apple har godkjent iTunes-konkurrenten Spotify som iPhone-appilkasjon. Det betyr at den vil være tilgjengelig for iPhonebrukere om kun kort tid.

Men det er kun de betalende kundene til Spotify som får tilgang til applikasjonen, som dermed ikke vil dra med seg gratissegmentet over til iPhone, skriver Dagbladet.

Applikasjonen kan derfor bli en gullgruve for Spotify, fordi betalingstjenesten til selskapet nå vil bli mye mer ettertraktet — til nå har kun 0,7 prosent av brukermassen valgt å betale for tjenesten, siden det også er mulig å lytte til sangene gratis om du godtar regelmessige reklameavbrudd.

Dårlig butikk

Men musikktjenesten Spotify er på langt nær noen gullgruve for artistene. Kaizers Orchestra har for eksempel fått 0,138 øre per avspilling. Det betyr at de har tjent 180 nkroner på 130.000 spillinger.

Spotify er dermed ikke spesielt pop hos artistene, og flere har truet med å trekke seg. Blant andre Marit Larsen, Vamp og Lene Marlin, skriver Dagens Næringsliv.

Flere tjenester?

Den norske Spotify-konkurrenten Wimp, som eies av Platekompaniet, Telenor og Aspiro, jobber nå også med applikasjoner til både iPhone og Android. Det at Spotify nå har fått godkjent sin applikasjon, vil muligens gjøre veien til Apples Appstore kortere også for denne tjenesten, skriver Dagbladet.