KRISTIANSAND: — Det var flere som var aktuelle. Jeg hadde også lyst til å gi dem til biblioteket, men jeg tror platene kommer mer til nytte hos Sound Of Happiness, sier Torgeir Eikeland.

Han synes det var en alt annet enn enkel jobb å velge ut hvem som skulle stikke av med årets oppsamlede promosamling på over 300 cd-plater.

Etter å ha mottatt 60 mail, trålt gjennom begrunnelsene og fått "en masse oppmerksomhet på byen" som følge av konkurransen, falt beslutningen om å gi cd-platene til Sound Of Happiness i Kristiansand. Men først måtte han finstudere begrunnelsene.

Ble lovet plakat i damegarderobe

Alt fra samlivsbrudd, små cd-samlinger som trengte å bli større, utøvere av armensk musikk som trengte ny inspirasjon, til folk som bare ville nyte musikken, ble servert på korte og lange mailer. En henvendelse Eikeland fant spesielt fornøyelig var mailen han fikk fra postmannen.

— Postmannen som lovte å ikke levere regninger i postkassa i et par uker, hadde vært fristende, hvis han samtidig hadde lovet å betale de, humrer Eikleand og blar seg videre gjennom bunken.

Læreren som lovte en plakat av Eikeland i damegarderoben på skolen, hvis de fikk samlingen, ble også forbigått.

— Eh, nei takk, ler han og fortsetter:

— Den gale kjerringa som mente at hun fortjente 300 plater som kompensasjon for min surmaga og infantile journalistikk. Eh, nei.

Plukket vinneren

Det var også enkelte henvendelser journalisten hadde problemer med å kjøpe. Blant annet flere samlivsbrudd som resulterte i magre cd-samlinger bestående av Absloute Music ble kassert. Han kom imidlertid ikke forbi mailen fra styreleder Erling Johansen i Sound Of Happiness: Han vant fram med følgende ord:

Her vil den komme til nytte og glede, og kunne inspirere våre mer enn 100 utviklingshemmede musikere til å lytte, lære og strekke seg mot nye mål. Dette passer særlig godt nå som vi samler oss i et Sound of Happiness aktivitetssenter i sentrum, hvor det både blir øvelser, konserter, kafe og ulike kulturelle og sosiale møteplasser.

Kanskje inspirerer det også noen av våre utviklingshemmede journalister i Happy News til å skrive noe om en eventuell gave. Og det kan inspirere noen av dem til å begynne som musikkanmeldere :-). Eller kanskje rigges det til en hyggelig krok med brukte møbler og denne CD-samlingen, et Torgeirs hjørne, Eikelandkroken eller rett og slett Lyttekroken. Her kan alt skje, men noe må sette ting i bevegelse.

— Dette skulle være et bra formål, og jeg tror platene blir bra mottat, sier Eikeland, rydder pulten tom for musikk, og rusler ut i sola til Sound Of Happiness sine lokaler i Kongensgate.

Velkommen: Liten tvil om at Eikleland følte at han var kommet til rett sted da han ankom Sound Of Happiness nye lokaler i Kongensgate. Foto: Irene Svozilik