FRANKRIKE: Muskuløse Arild Hulk Haugen har flere ganger blitt kåret til Norges sterkeste mann. Han er oppvokst på en gård i Sirdal, men har bodd i Sandnes de siste ti årene.

Han deltar i TV3-serien sammen med blant andre den profilerte forretningsmannen Idar Vollvik. Innspillingen ble gjort nå i sommer.— Det hendte nok at jeg gikk litt hardt frem i min iver etter å vinne. Ved et par anledninger fikk jeg advarsler og var nær ved å bli kastet ut av fortet, sier Arild Hulk Haugen til Aftenbladet.no.

Innspilt i Frankrike

I sommer tilbrakte han en uke i Vest-Frankrike hvor innspillingen foregikk.

— Dette var en sinnssykt kul opplevelse, og jeg er utrolig glad for at jeg stilte, sier Haugen.

Tidligere har han hatt forespørsler om å være med i «Robinsonekspedisjonen», «71 grader nord» og andre realityserier.

— Men timingen har bestandig vært dårlig. Denne gangen passet innspillingstidspunktet med mine øvrige planer, sier Haugen.

Publikumskrav— Vi vet ikke nøyaktig når «Fangene på fortet» skal sendes ennå, men det blir høyst sannsynlig i løpet av vinteren en gang, sier informasjonssjef Glenn Ø. Støldal i TV3 til Aftenbladet.no

Serien, som spilles inn på et gammelt fort ved vestkysten av Frankrike - nær byen La Rochelle, var en stor suksess for tv-kanalen på 1990-tallet. Sist den ble sendt var i 2002. — Vi har fått utrolig mange publikumshenvendelser med krav om å få «Fangene på fortet» tilbake.

Ikke noen annen serie har vi hatt like mange forespørsler om nye runder av. Det har også vært en egen Facebook-gruppe i sving for å få programmet tilbake.

Så man kan si at det har vært et folkekrav, og det har vi tatt på alvor, sier Støldal.

Også på svensk TV4 gjør «Fangene på fortet» comeback etter mange års fravær.

Snøbretthelt og klikkvinner

— Der ble første program sendt nå nylig, og det hadde 1,7 millioner seere. Det er et sinnssykt godt seertall for svensk TV4, sier Støldal, som ikke legger skjul på at også TV3 i Norge har forventninger til sin relansering.

Snøbrettesset Daniel Franck (35) og den megapopulære skuespilleren Jenny Skavlan (24) er programledere i den norske utgaven av «Fangene på fortet».

Franck var første nordmann som vant X Games-gull i freestylegrenen slope style i 1997. Året etter tok han OL-sølv i half pipe i Nagano.

Skavlan er blant annet kjent fra grøsseren «Død snø» og som programleder for kokkeserien «Master chef». I lange perioder har hun også vært det mest søkte navnet på nettjenesten kvasir.no.

På 1990-tallet var det Nils Ole Oftebro som var programleder for «Fangene på fortet».

Slanger og edderkopper— Programlederne og deltakerne er nye. Men ellers vil den kommende runden med «Fangene på fortet» ha ganske så mange likhetstrekk med de tidligere rundene. Man snur ikke opp-ned på noe som er en suksess, sier Støldal.

Slanger, edderkopper, dristige klatreøvelser over Atlanterhavet og vanntransport i vanskelige hinderløyper er noen av utfordringene som venter deltakerne på Fort Boyard.

I de forrige rundene konkurrerte deltakerne på fem- og seksmannslag om å samle ledetråder og nøkler som til slutt skulle gi dem tilgang til en skatt.

Man vant til slutt en pengesum som var avhengig av hvor godt man gjorde det, og denne ble gitt til et veldedig formål som vinnerlaget valgte.