— Jeg gleder meg veldig til å komme til komme ut reise rundt for å se hvilke sangtalenter som dukker opp, sier X Factor-programleder Charlotte Thorstvedt.

Satser hardt

Thorstvedt jobber for tiden for fullt i X Factor-redaksjonen.

— Vi planlegger de første audition-programmene, og gjør blant annet en del prøveopptak om dagen. Jeg gleder meg veldig til å møte dem, sier den ferske TV2-programlederen.

Mentor Craig

Når det nærmer seg finalerundene, skiller dommerne lag, og går inn i en mentor-rolle hvor de får ansvaret for hver sin gruppe med deltakere. Frem mot finalen skal dommerne veilede og hjelpe sine deltakere frem mot seier, skriver TV2 i en pressemelding.

Dommer Mira Craig er svært fornøyd med dette opplegget.

— Dette er en av styrkene ved X Factor, og en av de viktigste grunnene til at jeg sa ja til å bli med. Det blir spennende å kunne gi råd, og ta utgangspunkt i mine egne erfaringer, sier hun.

Her kan du prøve deg

Programleder Thorstvedt leder an i auditionrundene i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo. Alle som har fylt 16 år senest 31. desember 2009 kan delta, og det er ingen øvre aldersgrense.

Reglene er slik:

I tillegg til soloartister, er også vokalgrupper velkomne til å delta. De som ønsker å akkompagnere seg selv med instrument på audition, har anledning til det. Under auditionrundene i vår skal en fagjury bestående av Mira Craig, Peter Peters og Jan Fredrik Karlsen plukke ut de beste som går videre til en såkalt «bootcamp» i Oslo-området, meldere TV2. Etter nye utsilinger under bootcampen blir hver dommer tildelt et lite antall deltakere som de får ansvar for å følge opp, veilede og kjempe for gjennom storslåtte finalerunder og helt frem til det står én vinner igjen til slutt. Deltakerne får dermed svært profesjonell hjelp underveis, samtidig som konkurransen får en ekstradimensjon gjennom intern kniving dommerne imellom, forklarer de videre.

Premien

Førstepremien er en platekontrakt med Sony Music.

X Factor er opprinnelig en britisk talentkonkurranse skapt av Simon Cowell. Mens Idol-konseptet har turnert i flere sesonger både i Norge og verden ellers, ble det i England lagt på is etter to runder. Hoveddommer Simon Cowell laget da sitt eget konsept X Factor.

X Factor har premiere på TV 2 i september.

Auditiondatoene:

BERGEN 25. – 27. april:

  • Pre-cast 25. april (Comfort Hotel Holberg)

  • Hovedaudition 26./27. april (Clarion Hotel Bergen Airport)

STAVANGER 1. – 3. mai:

  • Pre-cast 1. mai (Clarion Hotel Stavanger)

  • Hovedaudition 2./3. mai (Clarion Hotel Stavanger)

TRONDHEIM 13. – 15. mai:

  • Pre-cast 13. mai (Comfort Hotel Trondheim )

  • Hovedaudition 14./15. mai (Clarion Collection Grand Olav)

OSLO 20. – 24. mai:

  • Pre-cast 20./21./22. mai (Clarion Hotel Royal Christiania)

  • Hovedaudition: 23./24. mai (Clarion Hotel Royal Christiania)