Hittil er det Øyafestivalen av de store festivalen som har presentert flest norske navn. Oslofestivalen har blant annet hentet inn Tønes, Harrys Gym, Magnus Mariarty, Pony the Pirate, Marit Larsen, Røyksopp, Kåre & The Cavemen, I Was a King og Ungdomskulen. Nå følger Hovefestivalen etter med bergensbandene Casiokids og The New Wine, samt det oslobaserte metalbandet Benea Reach.

Norsk

Hoves pressetalsmann Gaute Drevdal er fornøyd.

— Dette er tre band som er veldig forskjellige. Det de har til felles er at de alle er i ferd med å nå et større publikum, melder Drevdal i en pressemelding.

Festivalen opplyser at det er de nye britiske eierne som har bedt om å få mer norsk musikk på programmet.

— Våre nye, britiske eiere har uttrykt sterk interesse for norsk musikk, og vi synes selvfølgelig det er spennende å presentere hjemlige artister for folk som driver flere av de største festivalene i England, sier han.

Program

Casiokids skal spille Teltscenen, onsdag 24. juni. The New Wine spiller hovedscenen dagen før. Benea Reach er satt opp til å spille hovedscenen torsdag 25. juni. Hovefestivalen 2009 finner sted på Tromøya utenfor Arendal mellom 22. og 25. juni. Hovefestivalen har tidligere offentliggjort norske artister som Fjorden Baby! og I Was a King.