En mann ble i Nordhordland tingrett nylig dømt for en rekke tilfeller av underslag og svindel. En av dem som ble snytt, var modellen og Frøken Norge-deltakeren Sikke-Marie Holmefjord Therkelsen (21) fra Os.

Hun ble overbevist av mannen, og sa opp både jobb og leilighet i Oslo. Men verken jobben hun skulle få i Bergen, leiligheten hun skulle bo i eller firmaet hun skulle jobbe for viste seg å eksistere.

– En god venn

– Jeg ble kjent med ham på nettet. Etter hvert møttes vi i Oslo. Han var utrolig hyggelig, og ble en veldig god venn, forteller Therkelsen.

Mannen fortalte om et firma han eide. Der kunne det kanskje åpne seg muligheter, forklarte han. Og i mai fikk hun tilbudet:

– Han visste at jeg var litt lei av jobben min. Jeg fikk tilbud om en stilling, skrev under kontrakt og sa opp jobbene mine og leiligheten i Oslo.

Therkelsen skulle begynne som «Promotion manager» for et firma som blant annet drev et utested på Zachariassbryggen. Hun rådførte seg med en slektning, som mente dette var «hennes livs sjanse». Alt så ut til å være i skjønneste orden.

– Jeg fikk sjokk

– Han snakket alltid veldig godt for seg, og gjorde seg flid med detaljene. Blant annet sendte han mailer fra flere forskjellige adresser for at det skulle virke profesjonelt. Kontraktene var helt normale, og han sendte meg link til bilder av leiligheten jeg skulle få bo i, sier Therkelsen.

15. mai skulle mannen komme med en bil hun skulle få låne. Han dukket aldri opp. Therkelsen fikk ikke tak i ham, og kontaktet derfor familien hans. Først da luktet hun lunten. Hun ble etter hvert forklart at mannen var arbeidsledig. Han var neppe i stand til å tilby henne noen jobb.

– Da fikk jeg sjokk. Jeg var blitt rundlurt. Han hadde svindlet samboeren og brukt mye av pengene på meg, sier Therkelsen.

Det viste seg at mannen også hadde gjort underslag fra en tidligere arbeidsgiver, forfalsket en rekke e-poster og svindlet med flere visakort. Mannen tilsto uten forbehold i retten. Han ble dømt til 90 timers samfunnsstraff, og må også betale 58.000 kroner i erstatning.

Retten mener det er formildende at han straks la kortene på bordet overfor politiet, og han fremsto som sterkt angrende i retten.

– Utrolig vondt

Therkelsen sto med ett uten både jobb og et sted å bo. Hun måtte flytte hjem til moren.

– Men det var ikke det verste. Det verste var at jeg var blitt så grundig lurt. Vi hadde det veldig gøy sammen, han var en fin samtalepartner. Derfor er det utrolig vondt. Han skulle brukt evnene sine til noe positivt. Da kunne han kommet langt, sier hun.

21-åringen gjorde det godt i årets Frøken Norge-konkurranse, men ble slått ut før semifinalen i slutten av januar. Nå har hun flyttet tilbake til Oslo, og jobber for å få en karriere som modell.

– Nå må jeg satse. Jeg har lyst på den typen karriere. Det handler om å skaffe seg de rette kontaktene, sier Therkelsen, som nylig avsluttet arbeidsforholdet med et byrå hun – muligens klok av skade – oppfattet som useriøst.