Den pågående turneen i USA og Canada er avlyst, og den etterfølgende europaturnéen står i fare, etter at trommeslager Martin Bulloch ble lagt inn på sykehus i New York i helga. Den 34 år gamle skotten har hatt trøbbel med hjertet i mange år, og bruker pacemaker.

På sykehus i all hast

På Mogwais hjemmeside forklarer Bulloch at han har hatt problemer med pacemakeren den siste tiden, og at han i all hast måtte sendes til sykehus lørdag. Nå har Bulloch fått tillatelse til å reise hjem til Skottland.

– Det er med den forståelse at jeg drar rett til min lege når jeg kommer hjem, skriver Bulloch som mest av alt er lei seg på fansens vegne.

Suksess på Øyafestivalen

Mogwai har siden oppstarten i 1995 fungert som en av de mest kjente og innflytelsesrike artistene i den såkalte postrock-sjangeren. Bandet har flere kritikerroste utgivelser bak seg, og spilte i sommer for et stort norsk publikum på Øyafestivalen. i 2006 komponerte de et helt album som akkompagnerer fotballfilmen om Zinedine Zidane: «Zidane: A 21st Century Portrait».

Umulig å fortsette

Nå har bandet nettopp sluppet albumet «The Hawk Is Howling», og skal etter planen gjøre en omfattende europaturné som begynner 21. oktober. Den står nå i fare. Martin Bulloch skriver at han er lei seg.

– Men jeg kan helt ærlig si at det er helt umulig for meg på dette tidspunktet å fortsette turneen.