Det er det New York-baserte selskapet Phillips de Pury & Company som har fått klørne i 70 ulike juveler, smykker, klokker og lignende eid av hip hop-stjerner. Auksjonen har fått navnet «Hip Hop’s Crown Jewels» og skal finne sted 1. oktober.

Verdi

Utstillingen har en antatt verdi på tre millioner dollar, og deler av inntektene fra auksjonen går til Rush Community Affairs, en samling av ideelle organisasjoner. Det er første gang en slik utstilling vises fram, og en lang rekke artister bidrar. Tunge og glitrende juveler, smykker og ringer har ofte vært en sentral del av hip hop-kulturen, og arrangørene beskriver auksjonen som en viktig kulturell begivenhet.

Circa

Den amerikanske juvelselskapet Circa har spesialisert seg i å skaffe til veie diamanter, juveler og klokker i flere år, og de har nå blitt en sentral aktør i den kommende utstillingen.

– Vi er stolte av å være en del av «Hip Hop’s Crown Jewels» og vi synes utstillingen er et høydepunkt innen juvelverdenen. Som det ledende selskapet innen juveler føler vi at denne monumentale utstillingen er et viktig kulturelt bidrag, sier Chris Del Gatto i Circa.

Artister som er representert med juveler:

50 Cent

Alicia Keys

Biggie Smalls aka Notorious B.I.G.

Birdman

Biz Markie

Busta Rhymes

Cam’ron

Damon Dash

Diddy

Eminem

Freekey Zekey

Gnarls Barkley

Ja Rule

Jay-Z

Jerome James

KanyeWest

Lil Jon

LL Cool J

Mary J. Blige

MC Lyte

Missy Elliott

Nas

PharrellWilliams

Remy Ma

Rihanna

Slick Rick

Swizz Beatz

Tupac Shakur

VERBAL

Yaki Kadafi