KRISTIANSAND: For tredje gang skal herrene Sordal, Faber og Hermansen spille romjulskonsert med egne sanger og et knippe coverlåter av andre artister. I tillegg lover de en aldri så liten overraskelse i løpet av kvelden.

Travel

Stein Roger Sordal er for tiden travel i studio der han spiller inn både solomateriale og låter til en ny ep med Angels Motel, som ga ut debuten «Lovestorm and Temporary Honeys» tidligere i år. Sordal forteller at soloplata vil være roots-inspirert og bestå av svært personlige låter.

– Det har skjedd mye det siste året. Jeg har fått en datter, som naturligvis er helt fantastisk. Samtidig er jeg mer oppmerksom på at må man ta ansvar for flere enn seg selv. Voksenlivet krever en viss stabilitet, og det er ikke så enkelt for en artist. Musikkbransjen er ikke akkurat en trygg arbeidsgiver, konstaterer han, og forteller at de nye tekstene gjenspeiler situasjonen han befinner seg i. Han har imidlertid ingen planer om å overgi seg til A4-tilværelsen.

– Det handler om å gjøre det jeg trives med. Jeg bestemte meg da jeg var 13-14 år for at jeg skulle leve av musikk. Det har aldri vært noe alternativ. Uansett om jeg hadde vært i fengsel på livstid så ville jeg ha drevet med musikk. Det er noe jeg gjøre, og det må komme naturlig. Det ville drept kreativiteten min hvis jeg skulle gjøre noe uekte, sier han.

Rufsete Faber

Erik Faber sier han liker å synge med andre artister, og at konserten på Kick er en god anledning til å få spille sammen med gamle kjente. Han regner med å fremføre noe fra det nye og foreløpig tittelløse albumet sitt, som etter planen skal utgis til våren.

– Det har tatt sin tid, men jeg tror og håper at 2011 vil bli et deilig år for meg, sier Faber, som har produsert det nye albumet selv. Han forteller at denne plata vil være litt mer rufsete i kantene enn det vi har hørt fra ham tidligere. Faber sier seg enig med Sordal i at det er vanskelig å leve av å være musiker for tiden. Han mener det er synd at så mange ikke synes musikk er verdt noe lenger.

– Man kan bli litt oppgitt når man står midt oppe i det. Det er vanskelig å endre mentaliteten folk har til disse tingene. Mange gjemmer seg bak argumenter om at musikere er rike, men sannheten er at det bare gjelder de aller største artistene, sier Faber. Han mener folk ikke helt forstår hvor mye tid og arbeid som ligger bak musikken de laster gratis ned fra nett.

– Jeg fulgte med i debatten en stund, men kunnskapsnivået var så lavt at det hadde ingen hensikt, sier han.

Optimistisk

Tom Hugo Hermansen har delvis oppholdt seg i Tyskland de tre siste årene, og henvender seg først og fremst mot det tyske markedet med sitt kommende album og singelen «Open Up Your Eyes», som skal være ute i løpet av et par måneder. Han sier det tyske markedet er mindre digitalisert enn det norske, og mener den vanskelige tiden for musikkbransjen bare er midlertidig.

– Jeg tror bransjen kommer over denne økonomiske kneika ganske kjapt. Noe kommer til å skje når folk forstår at det blir færre plater og færre artister, slik situasjonen er nå. Jeg ser ikke mørkt på det i det hele tatt, faktisk er jeg ganske optimistisk, konstaterer han.