KRISTIANSAND: Under en lanseringskonsert på utestedet "På Hjørnet" i Kristiansand ble Nightwist, Sahg, Sirenia, Thunderbolt, Mustasch, K[NINE] og Zerozonic presentert. Tidligere har festivalen lansert en rekke band (se faktaboks til høyre)

— Nightwish har veldig mange fans i Norge og vi får dem eksklusivt i Norge i 2009 og vi tror det vil bli veldig bra, forteller presseansvarlig ved festivalen, Ann Frestad, til fvn.no. Bandet blir headliner lørdag kveld under festivalen.

Bandet har solgt fire millioner skiver og har fått gode kritikker for bandets ferskeste plate - "Made in Hong Kong". Metal-magasinet Lord of Metal belønte den nye plata med 86 av 100 mulige poeng i anmeldelsen av plata.

— Jeg kjenner ikke stedet i det hele tatt. Men jeg har sett festival-posteren, og Norway Rock har en cool setup. Bare ta Manowar, Testament eller In Flames, sier keyboardist og grunnlegger Tuomas Holopainen til festivalen, til Avisen Agder.

Storhet til Kristiansand

I forbindelse med lanseringskonserten har festivalen hentet inn tidligere Iron Maiden-vokalist Paul DiAnno til å synge. Han gikk på scena klokka 23, og rapportene fra "På Hjørnet" var klare: god stemning og nesten fullt hus.

Norway Rock Festival er en nisjefestival og tror at vi gjør det godt fremfor å kjøre flere sjangere, sier Frestad.