«The Resistance» åpner skarpt i USA, og ser ut til å bli det britiske bandets beste listeåpning hittil i karrieren. Albumet er bandets femte, og i Europa og hjemlandet er de blant de aller største konsertattraksjonene. Britiske Q Magazine har for eksempel nylig nominert dem som det største bandet i verden for tiden i forbindelse med Q Awards. I USA har de imidlertid ikke vært i nærheten av den statusen de nyter på den andre siden av Atlanteren.

Problem

Muse fikk problemer i USA tidlig i karrieren ettersom debutalbumet «Showbiz» floppet. Ifølge det amerikanske musikkmagasinet Spin var plateselskapet Maverick lite begeistret for oppfølgeren «Origin of Symmetry» og de ba vokalist Matthew Bellamy om å tone ned den voldsomste falsettsyngingen. Bellamy og Muse lot seg ikke rokke, og konsentrerte seg i stedet om Europa der de raskt ble et av de mestselgende rockebandene de siste tiårene. Vokalist Bellamy sier til Spin at de ønsker å bli husket som et av de beste bandene i rockehistorien.

– Det er nødvendig å oppnå suksess over lengre tid i USA for at det skal skje. Vi har imidlertid en stor jobb foran oss. Vi blir oppfattet på en annen måte her, sier han.

Trommeslager Dominic Howard oppsummerer det slik:

– Vi er det største bandet som Amerika ikke vet noe om.

Større

De neste platene solgte relativt bra i USA, men Muse ble ikke et stort band i Statene. Nå ser det ut til at amerikanerne endelig er klare for å omfavne stormannsgalskapen til trioen. Ifølge Billboard Magazine har «The Resistance» solgt 120.000 eksemplarer i åpningsuken i USA noe som gjør at platen kjemper om listeplassene rett under Jay-Zs «The Blueprint 3». Ingen andre Muse-album har åpnet like bra i USA. Til sammenligning debuterte 2006-albumet «Black Holes and Revelations» på niendeplass med 48.000 solgte album i åpningsuken. Her hjemme debuterte albumet på 33. plass på VG-lista. Bandet spiller i Oslo spektrum søndag 25. oktober.

Whitney

Muse konkurrerer med Kid Cudis debut album «Man on the Moon: The End of Day», og Whitney Houstons comebackalbum truer også nedenfra etter at divaen slapp til to ganger på Oprah Winfreys show i forrige uke.

Her er videoen til «Uprising»: