I august døde en kinesisk tenåring etter behandlingen han fikk for nettavhengighet ved en rehabiliteringsklinikk i byen Nanning. Ifølge Chinadaily.com har Kina mer enn 320 internettbrukere, og ti av de hundre millioner tenåringene som er på nett er avhengige. Klinikken benyttet fysisk avstraffelse som en del av behandlingen, og saken vakte oppsikt verden over. Den 15 år gamle guttens skjebne førte til at lignende behandlingsformer ved andre klinikker ble avdekket. Det finnes rundt 400 private nettrehabiliteringsklinikker i Kina.

Strammer inn

Nå melder kinesiske myndigheter at de har sett nærmere på regelverket, og at fysisk avstraffelse nå skal bannlyses. Ifølge Yahoo News ble de nye reglene postet på helsedepartementets nettside onsdag, og i meldingen heter det at det må vises beherskelse når man behandler ungdommer ettersom nettavhengighet «ikke er fullt ut definert».

Analysere

I meldingen heter det også at foreldre og lærere må analysere årsaker og ikke vilkårlig slå eller kjefte på ungdom. «Behandlingsmetoder som legger begrensning på personlig frihet er strengt forbudt, og fysisk avstraffelse er strengt forbudt», heter det videre.