HOVE: — Vi har jobbet tre åttetimers skift med montering av gjerder nå, sier Marit Alma Aaby Hirsch (16) fra Tvedestrand.

Sammen med venninnene Rikke Løvseth (16) og Frida Grimsland (16), også fra Tvedestrand, har hun trasket rundt i skogen rundt festivalområdet på kveldstid med drill og regnfrakk.

Alle jentene er medlemmer av Røde Kors i Tvedestrand, og motivasjonen er på topp for de unge gjerdemontørene:

- Vi får gratis ukespass på festivalen som takk for jobben, smiler de.

I tillegg til ukespasset får alle frivillige medarbeidere en matbong per arbeidsøkt som kan veksles inn på festivalområdet, gratis campingpass, og Hove '09-t-skjorte.

Rundt området må nemlig alt være på plass innen neste fredag, da åpner festivalcampen kl 12.00. Alt i rute

  • Store deler av organisasjonen er allerede tilstede på Hove, festivalområdet er under oppbygging, og alt går etter planen, sier pressetalsmann for Hove '09, Gaute Drevdal, til fvn.no.

Blant annet skal over 11 kilometer med sikkerhetsgjerder settes opp.

Totalt er 2500 frivillige i sving både før, under og etter festivalen. 1000 av disse er mannskap fra lag og foreninger i nærområdet. Hvert enkelt lag tjener 1000,- kroner per medlem som stiller opp og jobber 24 timer eller mer.

De øvrige 1500 er enkeltstående frivillige som har meldt seg på for å gjøre en innsats i bytte mot gratis pass og god festivalstemning.

- Har det vært vanskelig å få folk til å stille opp?

— Nei, alle er veldig entusiastiske, også i nærmiljøet. Vi har brukt mye tid på å kommunisere med de frivillige, for å høste erfaringer og råd fra tidligere år. Mye av kommunikasjonen har foregått via festivalforumet på Hoves hjemmesider, forteller Drevdal.

Slik ser det ut på festivalområdet akkurat nå:

STILLE FØR STORMEN: Tre flightcaser og et par kabelkveiler troner i ensom majestet der amfiscenen skal bygges. FOTO: AMUND HESTSVEEN

DOBBELTSIKRING: Området til venstre er backstage på Hove, her vil vaktmannskaper patruljere kontinuerlig for å hindre at uønskede gjester tar seg inn til artistene. FOTO: AMUND HESTSVEEN

ARTISTSTRANDA: På denne stranda blir det chill-område for artistene, og er også åstedet for de fleste møtene med presse og bransje. FOTO: AMUND HESTSVEEN

BASE CAMP: Om én uke vokser det frem en gedigen teltleir bak disse gjerdene. FOTO: AMUND HESTSVEEN

HOVESCENEN: På den store sletta skal Hovescenen reises. Her skal the Killers spille om noen dager, men foreløpig er det agilitytrening med hunder som opptar plassen. FOTO: AMUND HESTSVEEN