Huslegen, dr. Conrad Murray, som var den siste personen som så popstjerne i live, skal ifølge Sky News ha sittet i et langt avhør hos politiet i Los Angeles.

Politiet etterlyste fredag legen som skal ha vært alene med Jackson da han fikk hjertestans. Det spekuleres i at det var han som satte en dødelig dose med blant annet det smertestilende stoffet Demerol, som kan ha utløst hjertesvikten.

Assisterende politisjef i Los Angeles, Charlie Beck, bekrefter at politiet har snakket med Murray, men det kommer ikke helt klart fram på Sky News hvorvidt det er snakk om et formelt avhør eller bare en mer uformell samtale.

– LAPD snakket med doktoren, men en ekstensiv oppfølging har ikke blitt gjort. Så vi er nødt til å gjøre det nå, sier Beck.

Prøvde å redde ham

Ifølge LA Times skal Conrad Murray ha vært i gang med hjerte— og lungeredning på Michael Jackson da ambulansen ankom.

Den dramatiske 911-samtalen ble fredag offentliggjort av brannvesenet i Los Angeles. Der opplyser innringeren at det var en lege tilstede.

Murray skal ha fulgt Michael Jackson til sykehuset, og skal da ha vært i kontakt med politiet. Men etterpå var han ikke mulig å oppspore. I dag har han imidlertid vært hos politiet.

Strid om barna

I mellomtiden rapporteres det at striden om hvem som skal ta hånd om Michael Jacksons barn kan bli en sak for retten.

Den biologiske moren til de to eldste, Deborah Jeanne (Debbie) Rowe, får ifølge loven i California full foreldrerett over Paris Michael Katherine Jackson og Michael Joseph Jackson jr., skriver TMZ.com. Men ifølge nettsiden motsetter Jacksons familie seg dette.

Tre barn

Michael Jackson etterlot seg tre barn. I tilleg til de to han fikk med sin andre kone, hadde han Prince Michael Jackson II (også kalt Blanket). Prince Michaels mor er ukjent, men popstjernen har tidligere sagt at barnet var hans og at det var et resultat av kunstig befruktning av en surrogatmor.

Et bilde som viste Michael Jackson holdende nyfødte Prince Michael på sin høyre arm over rekkverket på balkongen gikk verden rundt. Poppappaen måtte tåle massiv kritikk for å ha holdt babyen uforsvarlig. Selv unnskyldte han seg i ettertid og sa det var fryktelig galt gjort.