De britiske rockelegendene hadde et bråkete brudd i 1987, og tilbudene om godt betalte gjenforeningskonserter har vært mange. Bandet har avvist alle slike forsøk på å få dem sammen. Helt til nå.

Det skal være frontfigur og låtskriver Morrissey som har vært mest imot gjenforeningen. Morrisey har etter at The Smiths ble oppløst hatt en betydelig solokarriere. Han har gitt ut en rekke suksessfulle album, hvorav «Vauxhall and I» ofte har blitt regnet som det beste. Morrissey opptrådte forøvrig i 2004 på Quart, som utvidet festivalen med en dag bare for ham med på programmet.

The Smiths har flere ganger ha vært tilbudt millionvis av dollar for enkeltkonserter, uten at det har ført til noen gjenforening.

Latterlig stor sum

Morrisey har tidligere avvist tilbudet om fire og en halv million dollar, eller omkring 30 millioner norske kroner, for å spille på The Coachella Valley Music and Arts Festival i California. Nå har hele bandet takket ja til det som omtales som en «ludicrous amount of money», og blir å se og høre på Coachella 9. september neste år, skriver PR-inside.

– Det har tidligere sett totalt umulig ut med en gjenforening av bandet. Men nå ser det ut til at det skjer likevel, sier en kilde i apparatet rundt bandet til den britiske avisen The Sun.

Og fortsetter:

– Splittelsen av bandet var en stygg affære, men tiden leger.

Forbilder

The Smiths var et innflytelsesrikt, stilskapende og kompromissløst band fra Manchester. De startet i 1982 og spilte ikke sammen mer enn fem år, men har etterlatt seg sterke tradisjoner og vært inspirasjonen til mange store indeband.

Her er en smakebit i mellomtiden. Se The Smiths video til «The Charming Man»: