Siden premieren har 242. 579 nordmenn sett «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» på lerretet. Men den sjarmerende eventyreren vil være overalt. Paramount relanserer i sommer de tre klassiske filmene i serien med nyrestauret lyd og bilder.

Indiana Jones kom for første gang på dvd høsten i 2003. Samlet i en boks, ble de etterspurt. I Norge solgte boksen i løpet av få uker hele 30.000 eksemplarer inn til butikk, og i alt finnes den i nærmere 100.000 hjem. Samlet salgstall internasjonalt er på hele 3,1 millioner bokser, opplyser filmselskapet til Release.

Hundre tusen solgte

Til relanseringen er de tre filmene restaurerte lyd— og bildemessig på dvd. Nå kan man kjøpe filmen enkeltvis og som en ny boks, denne gang kalt «Indiana Jones the Adventure Collection».

– Vi har solgt nærmere 24.000 av hver enkelt film, i alt 73. 000 filmer. Og i overkant av 12.000 eksemplarer av den nye boksen, forteller Jon Einar Sivertsen, daglig leder i Paramount Home Entertainment (Norway).

Han håper på et kinobesøk i Norge på opp mot en halv million besøkende, og et DVD-salg på 200-250.000 eksemplarer når «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» kommer på dvd til høsten

– Vi håper at filmen også kommer på Blu-ray, men må ta et forbehold om hva George Lucas velger for strategi.

Mer om Indiana Jones:

Indiana Jones full av tabber

Tiger i tankene

Foto: Photo Credit: David James