KRISTIANSAND: — Vi sendte ut dette organisasjonsnummeret og firmanavnet til høring hos Skatt Sør, og fikk ikke noen tilbakemelding på at firmaet ikke eksisterte, sier Kjellaug Wroldsen ved skjenkekontoret i Kristiansand kommune.

I rapporten fra bobestyrer i forbindelse med Quart-konkursen framgår det at skjenkebevilling er gitt til Quart Servering AS, mens selve skjenkingen er utført av Quart Service AS.

— Betyr dette at det er skjenket ulovlig på Quart i år?

— Ja, det gjør det nok. Konsekvensene er at den eller de som har søkt nok ikke vil få innvilget noen skjenkebevilling ved senere anledninger, sier Wroldsen.

Ble rettet av Skatt Sør

Den skjenkeansvarlige som er oppgitt i søknaden er Arild Buli. Det oppgitte organisasjonsnummeret for ikke-eksisterende Quart Servering er til forveksling likt det som brukes av Quart Service. Dermed ligner både firmanavn og nummer, og det er trolig dette som er årsaken til glippen.

Nina Skavik i Skatt Sør i Tønsberg bekrefter at hun har fått dokumentene fra kommunen slik Wroldsen beskriver. Hun har oppfattet firmanavn og organisasjonsnummer som en feiltagelse siden begge deler var til forveksling like Quart Service.

— I mitt svar til kommunen har jeg brukt det jeg da oppfattet som riktig organisasjonsnummer og firmanavn, nemlig Quart Service. Dette selskapet var under registrering da søknaden kom inn.

— Men du har altså ikke eksplisitt gitt uttrykk for at Quart Servering ikke eksisterer?

— Nei.

Kan få konsekvenser

Og ved kommunens skjenkekontor har man ikke oppfattet den subtile korrigeringen, med det resultat at ikke-eksisterende Quart Servering AS likevel fikk skjenkebevilling.

Hvorvidt dette får konsekvenser internt i kommunen kan ikke Wroldsen si noe om foreløpig.

— Dette har jo skjedd, så sånn sett må vi jo ta selvkritikk. Jeg skal ta dette opp med kommunaldirektøren i morgen, så vurderer hun om dette skal meldes til kontrollutvalget, sier Wroldsen.

Quartfestivalen skal for øvrig ikke ha fått noen anmerkninger av skjenkekontrollen mens festivalen foregikk. I sommer var kommunen svært godt fornøyd, selv om det til tider var lange køer grunnet mange uerfarne skjenkearbeidere.

— Quart har søkt og forholdt oss til oss på en grei måte, slo Wroldsen fast overfor Fædrelandsvennen under en av de første dagene.