Hilde Hummelvoll har kortet ned ventetiden for nordmenn i fem år som programleder for NRKs «Kvelden før kvelden». Når hun stiller opp for sjette gang lille julaften får hun imidlertid en ny medprogramleder. Ny mann inn er Arild Opheim, som er mest kjent som programleder for «Norgesglasset» på NRK P1. – Jeg har jo hørt Arild haugevis av ganger på radioen, så jeg visste at han var flink, blid og god til å ordlegge seg. Men at han i tillegg var en kjekk, langhåret, to meter høy kar med masse utstråling, selvironi og samarbeidsevne — det var en ekstra bonus, opplyser Hummelvoll i en pressemelding.

Stemning Hummervoll har hatt følge av ektemannen Petter Nome som programleder for det tradisjonsrike programmet de siste to årene. De to giftet seg i januar i år. Opheim innrømmer at det blir en utfordring å ta over etter kjente tv-navn som Nome og Vidar Lønn Arnesen.

– En ting er å lære seg å hoppe. Men å starte med stor bakke, og hoppe etter Wirkola og Weissflog, eller Petter Nome og Vidar Lønn Arnesen i mitt tilfelle, er kanskje å stille seg unødvendig lagelig til for hogg, sier han, og legger til at han ikke har vett nok til å ha nerver.

Puls Opheim har imidlertid ikke høy puls foran ilddåpen.

– Jeg har kronisk lav puls, og hopper i det. Og når familiene sitter rundt tv-apparatet kan de jo ha veddemål på hvem som snubler mest: Arild eller hovmesteren? sier han.