De amerikanske tekstforfatternes fagforening sier at de kommer til å gå streikevakt når Golden Globes-utdelingen går av stabelen i Hollywood 13. januar. Det skriver BBC.

Til tross for hastesamtaler mellom the Writers Guild of America (WGA) og arrangørene av Golden Globes-utdelingen er konflikten like fastlåst.

Nå anbefaler skuespillernes fagforening, The Screen Actors Guild of America, stjernene til å boikotte showet.

Håpet på spesialavtale

Tekstforfatterne i Hollywood har streiket siden 5. november, i det som er beskrevet som den verste arbeidskonflikten i filmbyen på 20 år. Bakgrunnen for konflikten er at forfatterne vil ha bedre royalties for arbeid som blir distribuert over DVD eller internett.

I følge BBC ble samtalene med tekstforfatterne satt i gang i håp om å få til en spesialavtale med WGA under prisutdelingen.

En lignende avtale ble nylig gjort med David Lettermanns selskap slik at The Late show kunne komme tilbake på lufta denne uken.

Les også: -Endelig ute av rehab

Ble sett av 20 millioner

Det er nå usikkert hvordan The Hollywood Foreign Press Association, som arrangerer Golden Globes vil reagere. Noen spekulanter tror at arrangørene vil droppe tv overføringen for å slippe skammen ved å vise en utdeling blottet for kjendiser.

Andre mener at frykten for å miste millionene Golden Globes tar inn i tv-inntekter vil tvinge dem til å sende prisutdelingen uansett.

Rundt 20 millioner mennesker fikk med seg Golden Globes-utdelingen på NBC i fjor.