KRISTIANSAND: Musikkutdanningen ved UiA, som i dag deler lokaler med Kristiansand Kulturskole i Kongensgate 54, flytter inn i nye lokaler på campusen på Gimlemoen i 2010. Det store spørsmålet har vært hva som skal skje med Kulturskolen og Musikkens hus når musikkutdanningen flytter. I går gikk kommunalutvalget inn for at Kulturskolen skal samlokaliseres med musikkutdanningen ved UiA.

Forslaget som ble vedtatt innebærer et helt nytt bygg til 3, 5 millioner kroner. Bygget vil være stort nok til å huse alle Kulturskolens fagområdene. I dag er dans og visuell kunst, drama og musikk spredt over hele byen, i henholdsvis Samsen Kulturhus, Kongensgate skole og Musikkens hus.

Faglig viktig

— Det er det faglige som er utgangspunktet for forslaget. Vi har stor nytte av hverandre, og det er et stort ønske om å samle alle fagområdene våre på ett sted, sier Vidar Hartveit, rektor på Kulturskolen, til Fædrelandsvennen.

Det er 1430 elevplasser fordelt på de forskjellige lokalene.

— Jeg er fornøyd med at politikerne er enige med vår utredning. Samlokaliseringen er et nødvendig tiltak for å sikre videre vekst av Kulturskolen, og for å skape et optimalt læringsmiljø, sier Hartveit.

For dyrt

— Slik vi ser det har vi rett og slett ikke pengene til et nytt kulturbygg nå. At flere politikere fremdeles mener vi trenger enda et kulturløft i byen virker ulogisk på meg, sier Tor Sigbjørn Utsogn (Frp).

Frp var det eneste partiet som stemte mot det nye bygget. De mener Kulturskolen fortsatt skal være i Musikkens hus.

— Målet er at Kulturskolen skal ha rom for å vokse. Det har den ikke i Musikkens hus, sier varaordfører Mette Gundersen (Ap), som var svært positiv til vedtaket.

Saken skal opp til endelig behandling i bystyret. Det foreligger ikke noe endeligforslag til tidsramme på prosjektet.