KRISTIANSAND: — Jeg har selv kontor på Odderøya, og vi har samlet et bra miljø der oppe. Å kjempe for å bevare det, synes jeg er viktig, sier artist og kunstner Stein Roger Sordal.

Han er en av seks artister som deltar på «Rock mot rasering» på Kick lørdag 26. januar. De andre er Transit (Jan Kenneth Transeth), Erik Faber, Evan Seleven, James Band og The Moen. Alle stiller gratis for å markere sin motstand mot den planlagte flyttingen av Fylkesmuseet til Odderøya.

Et sted å være

Sordal deler lokaler med blant andre Erik Faber på den bynære øya. Der har han et lite atelier. I tillegg har han tilgang til et studio på Quartbrakka.

— Disse mulighetene er viktige for meg. Det er viktig å ha et sted hvor jeg kan male litt, sier multikunstneren som nylig slapp solodebutalbumet «In fort knox with a penny».

Arne Vilhelm Tellefsen er en av initiativtakerne bak konserten. De to andre er nå sykemeldt produksjonskoordinator i Quart, Rickard Klungland, og daglig leder på Kick, Narve Ellefsen. Arne Vilhelm Tellefsen holder selv til på Odderøya til daglig. Nå håper han minst 300 publikummere finner veien til Kick om to uker.

— Vi håper å vise at det finnes mye motstand mot flyttingen av Fylkesmuseet til Odderøya. Mange synes det er feil arealbruk, sier han.

Flere aksjoner

Før jul tok Tellefsen initiativ til gruppen «Stopp Setesdalstunet - Hold Odderøya åpen» på nettsamfunnet Facebook. Gruppen har nå nærmere tusen medlemmer. Støttekonserten er bare en av flere «aksjoner» som planlegges i tiden fremover.

— Men inntil videre ønsker vi å la det være en hemmelighet hva som skal skje, sier Tellefsen.

Han er svært fornøyd med artistene som har sagt seg villig til å stille opp. Flere av dem har også meldt seg frivillig.

— Vi er veldig takknemlige for at artistene stiller opp. Dette er en av de fineste samlingene med lokale artister vi har hatt på lenge. De er en fin blanding av uetablerte og etablerte, og bør være verdt å få med seg, sier Tellefsen og legger til:

— Konserten er gratis, og det som er gratis er som kjent det beste i livet.

Appell

I tillegg til konserten vil det bli holdt en kort og fyndig appell, men Tellefsen forsikrer at kvelden på Kick ikke vil fortone seg som noe politisk møte.

— Vi vil gi folk en oppdatering på hvor saken står nå, og fortelle litt om aksjonen vår.

— Ja, hvor står saken om flyttingen av museet?

— Det har ikke skjedd så mye. Kommunen har innkalt leietakerne på Odderøya til et møte. Der vil de få informasjon om flytteplanene. Saken skulle egentlig vært oppe i bystyret i januar, men vi har fått beskjed om at den er utsatt, sier Arne Vilhelm Tellefsen.