Se video av Animal Alpha: — Vi skal levere en fantastisk, energisk og fin konsert ARENDAL: Animal Alpha har foreløpig ikke begynt å lage nytt material etter sitt andre og nyeste album, ”You Pay for the Whole Seat, But You'll Only Need the Edge”, som kom ut i januar i år. Men frontfigur og vokalist Agnete Kjølsrud har noen idéer til hva som da kan bli inspirasjonen når de begynner å jobbe mot en ny utgivelse.

— Jeg har ikke tenkt ut noe nytt plot, men det blir i alle fall ikke noe mindre aggressivt, vil jeg tro. Min hovedinspirasjon til tekster på forrige plate var Sopranos og ellers andre thrillere, og de tingene liker jeg veldig godt å ta tak i. Jeg vet ikke hva det neste blir da, kanskje grøssere, sier Kjølsrud.

Men hun legger til at det i så fall kan bli problematisk.

— Jeg liker egentlig ikke grøssere. Jeg blir egentlig bare redd hvis jeg ser på, innrømmer hun.

Bruker tid på å "lande"

I kveld spiller bandet på Amfiscenen på Hovefestivalen. Kjølsrud og bandkollega Christian Wibe har bare lovord om Hove.

— Jeg var her som festivaldeltaker i fjor, jeg har gledet meg veldig til å komme. Amfiscenen var min favorittscene i fjor. Det var der jeg så de beste bandene, så jeg håpet vi skulle spille der, sier Kjølsrud.

Agnete Kjølsrud forteller at hun bruker en stund på å "lande” etter en konsert. Vokalisten har også skrevet en del tekster om ”bandet mot røkla”, som handler om henne selv og bandet versus publikum.

— Det å stå på scenen er en ganske sårbar ting. Du legger deg ut for hogg. Da vil jeg ikke gjøre meg noe mer sårbar enn det jeg egentlig er i utgangspunktet. Derfor blir det mye meg, eller oss (bandet), mot det som er der ute. Så får vi ta det oppgjøret enten der eller på scenen. Uansett er det jeg som stikker av med seieren. Sånn er det alltid, faktisk. He-he. Det er veldig deilig.

Bandet er derfor veldig opptatt av at alt skal stemme på scenen.

— Vi er veldig glad i musikk og vår egen musikk. Vi er veldig fine på det på scenen, og krever at det skal låte bra. Hvis ikke er det ikke noe kult, sier gitarist Christian Wibe.

- Får trøkken etterpå

Dersom ikke ting stemmer, blir det dårlig stemning etterpå, forteller de to.

— Det er aldri noe kult å stå på scenen når det ikke fungerer. For eksempel når vi ikke får lydsjekk og lyden er ræva. Da må man gjøre det beste ut av det og kanskje spille litt skuespill. Late som at alt er helt tipp-topp. Så får man trøkken etterpå når man har stått og slitt i en time i stedet for å ha det gøy, sier Kjelsrud.

Det er kanskje på grunn av denne perfeksjonismen at mange mener Animal Alpha er Norges beste liveband. De kommer heller ikke til å spare på kruttet i kveld.

— Vi skal levere fantastisk, energisk og fin konsert. Vi skal gi vårt absolutt hardeste og beste, sier Christian Wibe.