Sommeren er tiden da til og med «Bonanza» og «MacGyver» får konkurranse. Sjefene for tv-kanalene tror seerne egentlig vil gjøre alt annet enn å se på tv, mens vi i virkeligheten ikke kan få nok av gamle serier og filmer. Her noen av reprisene du bør få med deg. Du har jo gjort det før!

TV 2

Stikkord: 90-tallsromantisering.

Så du den hete dramaserien «Silke» da den gikk på TV 2 tidlig på 90-tallet, glemmer du det aldri. Betjentene Rita Lee Lance (Mitzi Kapture) og Chris Lorenzo (Rob Estes) var like lekre som omgivelsene i Palm Beach og mordgåtene var det ingen som brydde seg om, så lenge det så ut som de to hovedpersonene skulle kline litt. Mandag 23. juni er TV 2s første store seriesuksess tilbake på skjermen. Det blir et herlig tilbakeblikk på pastelltiden.

Når: «Silke», mandager kl. 00.10. ## TV 2 Zebra

Stikkord: Ingen sommer uten sykkelpolitiet på Santa Monica beach!

Politibetjentene i «Pacific Blue» var fast innslag på TV 2 hver sommer fra 1997 til 2005. Da TV 2 valgte å bryte denne tradisjonen sommeren 2006, startet fansen kampen for å få serien tilbake på skjermen. Og i år har Facebook-kampanjer ført til at serien blir å se også denne sommeren. «Pacific Blue» er tidenes mest etterspurte reprise ifølge kanalen.

– Det er åpenbart at det for mange seere knytter seg mange gode sommerminner til opplevelsene de har hatt med sykkelpolitiet på Santa Monica beach, uttalte planleggingssjef Anette With i slutten av mai.

Når: «Pacific Blue», ukedager kl. 22.50. ## TV Norge

Stikkord: Seerne får aldri nok av Q-tips og latekshansker.

Kanalen kjører en stor «C.S.I.»-kampanje i hele sommer, etter ønsker fra seerne.

– Dette er den mest populære serien vi har hatt på TV Norge noensinne, og serien trekker fortsatt til seg nye seere hver sesong, sier Brit Ekensteen i TV Norge.

Når: Første sesong av «C.S.I.» blir vist tirsdager og onsdager kl. 21.30. «C. S. I: Miami år» første og andre sesong blir vist mandager og torsdager, og «C. S. I: New York» tredje sesong blir vist søndager.

NRK

Stikkord: Film og The Madonna with the big boobies.

NRK sender gamle norske filmer hver ukedag i 16-tiden.

– Norske filmminner er ofte ønsket av seerne, så dette er et tilbud til dem. Vi ser også på seertallene at filmene er populære, sier Line Storm Hansen i NRK.

Når: Først ut i rekken av norske filmminner er «Døden på Oslo S» mandag 7. juli kl. 16.15. Men vi har snoket på NRKs programsider, som riktignok ligger for alle å se på kanalens hjemmesider, og funnet at alle reprisers mor, hvis det er noe som heter det, «'Allo 'Allo» blir vist i sommer. Aha! Den britiske serien har gått på dagtid en stund, men det er på tide at René og gjengen får et litt bedre sendetidspunkt.

Når: «'Allo 'Allo» mandager kl. 20.30. ## TV 3

Stikkord: Nye serier

Informasjonssjefen i TV 3 forstår ikke helt spørsmålet og sier TV 3 ikke har typiske repriseserier på programmet.

– Tvert imot har vi mange nye innkjøpte serier/nye sesonger av kjente serier i sommer («Top Model», «Cashmere Mafia», «Women’s Murder Club», «Shark», «Ekstrem Oppussing USA» etc.), samtidig som filmene pleier å ha bra seertall om sommeren. Forrige søndag hadde vi årets mest sette film på TV3 da vi sendte «The Perfect Man», uttaler Glenn Støldal.

Kjede-liig.

Ønskerepriser

«The Pretender» – hva med et gjensyn med Jarod – mannen som var lege én dag og romforsker den neste? TV Norge må friske opp denne herlige tv-serien fortere enn svint!

«Baywatch» – hvorfor har ingen i TV 2 tatt ansvar og fått denne superbe serien på sendeskjemaet igjen?

For ikke å glemme «Dallas», «Twin peaks», «Pelle parafins bøljeband», «Nord og sør» og «Livet med Larkins»?

Debatt: Hva er dine ønskerepriser?