Gitarpoeten har nettopp annonsert nye konsertdatoer på seinsommeren og nok en gang er det amerikanerne som får nyte musikken hans. Lerche har kun spilt ni konserter hittil i år og seks av dem har vært i USA. Og han spilte nylig to konserter på samme kveld for fulle hus på Joe's pub i New York.

Ulydig finger

På sine hjemmesider skriver Lerche om en finger som ikke ville adlyde under den første opptredenen denne kvelden:

«Jeg skjønte ikke hva som skjedde før hjertet fortalte meg at jeg spilte feil akkord. Hjernen ga beskjed til hånden om å spille den riktige, men jeg fortsatte å spille feil. Da jeg så ned, så jeg en ulydig finger knipe om en innbilt avtrekker. En finger på ville veier!»

– Et sjokk

25-åringen forteller han spøkte om det var en lege i salen, og skriver at han nok var like overrasket som publikummet. Han kom seg gjennom slutten av showet uten de store solofintene, og til neste konsert var fingeren – og han – i fin form igjen.

«Det største sjokket var å innse at kroppen min ikke gjorde som den fikk beskjed om. Når du er 25 så kommer kanskje slike ting som et sjokk, men jeg blir sikkert vant til det.», skriver han.

Kjent mann på miniturné

I slutten av august er det USAs vestkyst, men fremdeles intime lokaler som får besøk av bergenseren med den umiskjennelige blå gitaren.

Lerche legger opp til en liten soloturné som starter i San Diego og avsluttes i Seattle under Bumbershoot-festivalen. Scenen i Los Angeles er han godt vant med å stå på – han har spilt på The Troubadour hele fire ganger før.

Her er turnéplanen:

22. august San Diego, California

24. august Los Angeles, California

26. august San Francisco, California

28. august Portland, Oregon

30. august Vancouver, Canada

1. september Seattle, Washington

Norge får sitt

Bergen og Oslo har vært avspist med én opptreden hver i år. Men i sommer får Bergen, Harstad, Kongsberg, Svelvik, Åndalsnes, Tjøme, Øystese, Rosendal, Skjerjehamn, Horten og Haugesund besøk. Forhåpentligvis med en lydig finger.