AGDER: – Det er uten tvil Avatar 3D som har vært mest populær, sier kinosjef Jan Schou i Kvinesdal, til fvn.no.

Som eneste bygd i Norge har Kvinesdal fått utstyr for å vise 3D. Responsen så langt har vært god.

– Folk er ekstremt fornøyde med 3D, sier Schou.

277 kvindøler tok turen for å se filmen fra 1. juledag og fram til i går. Familiefilmen Alvin og gjengen 2 kapret 153 gjester, mens filmen om Sherlock Holmes trakk 60 gjester til kinoen.

To tusen så Avatar

Kinoen i Kristiansand holdt stengt 1. juledag, men har hatt åpent resten av påska. Også i Kristiansand har Avatar blitt vinneren — med 2.102 gjester i romjula.

– Folk er helt betatt av filmen. Filmen varer jo to timer og 42 minutter, men mange kommer ut og vil rett inn for å se den en gang til. Det er et helt nytt filmunivers, en veldig vakker og fin historie, sier markedssjef ved Kristiansand kino, Susanne Lynne, til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sherlock Holmes fenger. Foto: Courtesy Warner Bros. Pictures

Lokker med fine damer

Da den første Alvin og gjengen-filmen gikk på kino stod den på programmet svært lenge. I romjula har 1.397 personer gjestet kinoen for å se filmen.

Filmen om den krimhelten Sherlock Holmes hadde premiere 1. juledag og trakk et stort publikum.

– Det er en helt ny type Sherlock Holmes. Det er ikke den stille Sherlock som vi kjenner fra gamle dager, men mer krim, action og pene damer, sier Lynne. Så langt har 879 personer sett filmen i Kristiansand.

Venter på 3D-kino

De andre kinoene på Sørlandet har ikke 3D-teknologi. Dermed har de andre kinoene i landsdelen, deriblant i Mandal og Arendal, vist Avatar i 2D-utgave.

– Det har vært bra besøk og filmene vi har vist er jo bra. Dessverre har vi ikke mulighet for å vise 3D før vi får digital kino, sier daglig leder i Kino 1 i Arendal, Erlend Korsgard, til fvn.no.

851 gjester har sett Avatar i Arendal. Alvin og gjengen 2 har hatt 679 gjester og Sherlock Holmes har hatt 600 gjester i romjula.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alvin og gjengen er julas store familiefilm. Foto: Courtesy 20th Century Fox

Alvin pop i Mandal

I Mandal har Alvin og gjengen 2 vært den mest populære filmen med 340 gjester. Den andre filmen som er blitt vist er Avatar som har hatt 160 gjester.