Det er duket for den tredje sesongen med forviklinger, kjærlighet og alt annet som nordmenn kan kjenne seg igjen i. For gjenkjennelsesfaktoren kan være noe av suksessforklaringen til serien, som i snitt har hatt en halv million seere. «Seks som oss» har blitt en av de lengste norskproduserte dramaserier på norsk tv.

Dansk dynamitt

Nå skal kommende sesong sikres med ytterligere stjerner. På rollelisten står danske Ghita Nørby som beskrives som Danmarks største skuespillerinne. I Norge er hun blant annet kjent for sin rolle som Marie Hamsun i filmen om Hamsun.

Norske tilskudd til serien er etablerte Gard Eidsvold og stjerneskuddet Nicolai Cleve Broch.

Måtte mykes opp

For de faste skuespillerne i serien, har de nye navnene vært positivt. Kjersti Elvik spiller Angelica, en av de seks hovedpersonene.

-At serien har fått så godt renommè at disse skuespillerne faktisk ønsket å delta, det er stort for oss som har vært med fra starten. Egentlig er jeg litt overrasket over hvor etablert serien har blitt, men denne sesongen er vi bedre enn noen gang. Jeg sier gjerne ja til mer!, smiler Elvik som innrømmer at rollefiguren hennes måtte mykes litt opp, etter at hun ikke slo helt an hos publikum etter første sesong.

Frekk rolle

En av de andre hovedpersonene spilles av Lisa Tønne. Hennes rollefigur Solfrid får i den nye sesongen en ny sjanse av Aksel, spilt av Nicolai Cleve Broch. For han var innspillingen en positiv opplevelse.

-Det var så moro å komme inn i et så trygt og etablert team. Jeg følte virkelig jeg bare kunne lene meg på de andre.

Tilskuddet til rollebesetningen skal krydre handlingen, men de etablerte vil også stå for sin del av konflikter og drama. I sesong to ble seerne presentert for dagmammaen Lene, spilt av Berte Rommetveit. Så frekk var rollen at Berte trodde hun var skrevet ut etter en runde, men nå er Lene tilbake.

Ingen serier som ligner

-Jeg blir en skikkelig "femme fatal ". For å si det sånn: jeg hadde aldri blitt bestevenninne med Lene!

Rommetveit mener seriens suksess ligger i at det finnes ingen lignende norske serier. Selv skulle hun gjerne spilt Lene hver dag.

«Seks som oss» har premiere tirsdag 23. januar, klokken 22.30 på TV2.