MUSIKK: Gibbard er frontfigur i Quart-aktuelle Death Cab For Cutie, et band som i forrige uke gikk rett inn på førsteplass på de amerikanske hitlistene. I et intervju med det amerikanske musikkmagasinet Spin benyttet han nylig anledningen til å harselere over tidligere Pink Floyd-bassist Roger Waters.

Waters reiser verden rundt og spiller Pink Floyds millionselgende mesterverk «Dark Side Of The Moon» i sin helhet. Death Cab For Cutie opptrådte i april i år på samme festival som Waters i USA, og bandet var ikke imponert over det de fikk se.

– At Roger Waters spiller hele «Dark Side Of The Moon» er som om Ringo skulle spilt hele «Sgt. Peppers», erklærte vokalist Gibbard til Spin.

Hans bandkollega, bassist Ben Harmer støttet sin vokalist.

– Jeg tenkte den samme tanken. Alle de delene jeg elsker med albumet er det David Gilmour som står bak, mente Harmer.

Pink Floyd

Waters la ned Pink Floyd i 1985, og forventet ikke at hans tidligere kolleger David Gilmour, Rick Wright og Nick Mason skulle ta navnet videre. Det gjorde de imidlertid og etter flere rettslige prosesser fikk de tre medlemmene retten til navnet. Den siste utgaven av Pink Floyd spilte også hele «Dark Side Of The Moon» i sin helhet på sin turne i 1995. Gjenforening?

De fire medlemmene av Pink Floyd spilte sammen på Live 8-arrangementet i London i 2005. Gitarist og vokalist David Gilmour uttalte denne uken til BBC6 Music at en ytterligere konsert sammen ikke er uaktuelt.

– Hvem vet? Hvem kjenner framtiden? Jeg har ikke sagt et absolutt nei til muligheten, uttalte han.

Han utelukket imidlertid et langvarig samarbeid, med andre ord en turne.

– Vi gjorde den ene konserten og det var sannsynligvis nok for meg, men vi får se. I min alder har jeg fortjent retten til å sitte på rumpa en stund mens jeg tenker på hve jeg skal gjøre framover, uttalte Gilmour.