I løpet av de fire første dagene på amerikanske kinoer har «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» blitt den nest mest innbringene filmen så langt i år. I alt har filmen spilt inn 126 millioner dollar, rundt 663 millioner norske kroner. Man regner med at summen vil komme opp i 151 millioner dollar når mandagstallene kommer inn fra 4.260 amerikanske kinosaler.

— «Krystallhodeskallens rike» har gjort det utrolig bra for en film som kommer ut 19 år etter at den siste historien om Indiana gikk på kino, sier Paul Dergarabedian, president for Media By Numbers LCC, til AP.

Oppfinnere

Han legger til at herremennene bak filmen har funnet opp oppskriften på sommerfilmer.

— George Lucas og Steven Spielberg er jo arkitektene bak sommerfilm-sesongen. Publikum ønsker å være med på turen.

En god start for den fjerde filmen i rekken om Indiana Jones. De tre første filmene har sammenlagt hatt en inntjening på svimlende 1,2 milliarder dollar på verdensbasis.

Den mest innbringende filmen i USA så langt dette året er «Pirates of the Caribbean - At world's end». På sine første fire dager fikk piratene grafset til seg 139 millioner dollar fra det amerikanske kinopublikummet.

Sure kommunister

Men ikke alle er like fornøyde med Indiana Jones. Medlemmer i det russiske kommunistpartiet ser helst at filmen forsvinner fra russiske kinosaler.

— Dette er tull. Kommunistene løp ikke rundt med krystallhodeskaller i USA i 1957. Ungdommen vil gå på kino og tro at vi nesten startet en atomkrig med USA. De er fullstendig uvitende om hva som faktisk skjedde i 1957, sier Sergei Malinkowich, leder for partiets avdeling i St. Petersburg.