KRISTIANSAND: Festivalene er de to eneste norske på den prestisjetunge listen.

— Det betyr forferdelig mye for oss at et magasin av denne tyngden oppdager festivalen vår av seg selv, sier festivalsjef Daniel Nordgård i Quartfestivalen til Fædrelandsvennen.

Nettmagasinet Times Online lagde i forrige uke en liste over «Europe's 20 best summer music festivals». Utvelgelsen har foregått blant mange hundre europeiske musikkfestivaler, og Sørlandet kan skryte av å ha de eneste to norske plasseringene på listen. Utgangspunktet for artikkelen er å finne vakre europeiske festivaler med god musikk, slik at gjørme-leie briter kan finne alternativer til Glastonbury og de andre overbefolkede festivalene som øyriket myldrer av.

Quartfestivalen beskrives slik:

«Lagt til en park i Kristiansand, med en innsjø til å svømme i for godt mål, har arrangørene det de hevder å være det vakreste festivalområdet i Europa. Hvis du vil finne ut om det er sant, vil du i tillegg bli servert melodier fra mange store navn, inkludert Kings of Leon, Röyksopp og The Streets», skriver Times Online.

Hovefestivalen får denne attesten:

«Artister på denne miljøbevisste begivenheten er blant andre Raconteurs, den omdiskuterterte Glastonbury-headlineren Jay-Z, Yeaseayer og The Kooks. Omgivelsene er vakre, og de kan skryte av strender til å chille ut på. Det er mange grøntområder også».

Les artikkelen på Times Online her

De andre festivalene på listen er:

Primavera Sound, Spania

Sonar, Spania

Daydream, Spania

Summercase, Spania

Pink Pop, Nederland

VipINmusic, Kroatia

Southside, Tyskland

Rock Werchter, Belgia

Roskilde, Danmark

Main Square, Frankrike

Open'er, Polen

Ruisrock, Finland

Eurockeennes, Frankrike

Exit, Serbia

Melt, Tyskland

Fiberfib, Spania

Paredes da Coura, Portugal

Way Out West, Sverige

Sziget, Ungarn

Electric Picnic, Irland

Les mer i Fædrelandsvennens papiravis onsdag.