KRISTIANSAND: — Vi håper folk går ut fra kinoen med en god følelse. Filmen er underholdende samtidig som den har et viktig budskap, sier regissør og manusforfatter Arild Andresen.

«Keeper’n til Liverpool» av Arild Andresen og Lars Gudmestad, som har premiere fredag 22. oktober, er basert på ungdomsromanen «Keeperen til Tunisia» (2002) av Lars Mæhle. På rollelisten finner vi blant andre Ask van der Hagen, Andrine Sæther, Fridtjov Såheim og Kåre Conradi.

Tøff hverdag

Filmen er en komedie og handler først og fremst om 13-årige Jo Istads (Ask van der Hagen) kamp for å overleve ungdomsskolen. Han er skolesmart og overbevist om at livet er livsfarlig. For å overleve gjelder det å unngå dødsfeller som bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter.

Se trailer fra filmen

— Ungdomskoletiden er for de fleste ganske kaotisk. Det er så mange nye koder og regler for sosialisering. Vi har så langt fått veldig gode tilbakemeldinger fra både voksne og ungdommer som sier de kjenner seg igjen i filmen, og det er jo det vi ønsker. Hovedpersonen er ikke noe offer selv om han må gjennom mye, og det håper jeg folk finner inspirerende, sier Gudmestad.

Prisbelønt

Andresen er født og oppvokst på Slettheia, men har ikke bodd i Kristiansand siden han var 18 år. Etter studier i Bergen og Stavanger bosatte han seg i Oslo, hvor han har bodd de siste ti årene. Han har tidligere blant annet laget barne- og ungdomsserien «Gutta Boys». Serien som gikk på NRK i 2006 er den første norske produksjonen nominert til en Emmy-pris. I Norge stakk den av med Gullruten, og den er solgt til tv-kanaler over hele verden.

Gudmestad har tidligere skrevet manus til filmer som «Fatso», «Buddy» og «Hodejegerne» (som nå er i produksjon). Filmskaperne liker godt å jobbe sammen, og er allerede godt i gang med neste prosjekt som er en spillefilm basert på Tore Renbergs bok «Kompani Orheim».

— Vi er nesten naboer og kjenner hverandre godt, og det er derfor lav terskel for å si ifra hvis det er noe vi ikke liker eller er uenige i. Vi har også begge sansen for litt svart og drøy humor, sier Andresen.