KRISTIANSAND: Lars Jakob Rudjord (26) fra Farsund er pianist med utdannelse fra Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO) og jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Ingvild Koksvik Amundsen (30) fra Lørenskog er sanger med mastergrad i musikkvitenskap.

De har kjent hverandre i mange år og har spilt flere konserter sammen på Lista de siste årene. Blant annet med bandprosjektene Amherst og Lars Jakob Rudjord Ensemble. Da de bestemte seg for å starte en duo for litt over et år siden, landet de av alle ting på å bruke dikt av den norske lyrikeren, forfatteren og dramatikeren Ernst Orvil (1898-1985) som tekster. Rudjord har komponert musikken.

Underfundig

— Orvils ord er vakre, rare og underfundige og det har vært utrolig spennende å jobbe med. Av 1.700 dikt skrev han rundt 1.100 av dem etter at han passerte 70 år, og det er jo ganske fantastisk. Vi planlegger allerede ett nytt album med flere av hans tekster. Det er mye materiale å ta av, sier Rudjord.

Se duoen live:

Debutalbumet «Orvilsk!» kom ut på det etablerte plateselskapet NorCD på mandag, og nå skal doen turnere rundt og besøke flere av landets biblioteker. Den første konserten finner sted på Farsund bibliotek i kveld, på Kristiansand Folkebibliotek torsdag og i Tvedestrand rådhus i regi av Bokbyen Skagerrak fredag. Etter det tar turneen dem så langt nord som Hammerfest.

— Vi gleder oss utrolig mye. Musikken vår er ganske rolig og stemningsfull, og bibliotekrommets stillhet og ro passer veldig fint til våre konserter. Vi trekker litteraturen inn i musikken og musikken inn i litteraturen. Og ved å spille i biblioteker vil vi nok møte et veldig variert publikum, sier han.

Fyrprosjekt

I tilegg til bandprosjektet er duoen også arrangører og kunstneriske ledere for konsertserien Fyrlyd , som i utgangspunktet startet som et samarbeidsprosjekt med Galleri Lista Fyr. De første Fyrlyd-konsertene ble arrangert i fjor sommer.

— Ideen bak er å tilby konserter av høy kunstnerisk kvalitet på Lista, og samtidig skape en inspirerende møteplass for lokale og tilreisende artister med det fantastiske Lista-landskapet som bakteppe. Nå holder vi på å planlegge vårens program, og vi har lyst til å utvide konseptet enda mer, sier Rudjord.

Hør mer av Lars Jakob Rudjord på Myspace