Fram mot sommeren er det ny runde med amerikansk Top Model på norsk tv. Det blir siste runde med den tidligere supermodellen Paulina Porzikova i dommerpanelet.

Den tjekkiskfødte modellen fikk sparken tidligere denne måneden, angivelig på grunn av det Access Hollywood kaller ego-problemer, men jurieleder og programvert Tyra Banks insisterer på at den virkelige årsaken til at Porizkova måtte gå er adskilling mindre skandaløs.

I en pressemelding forklarer Banks og den amerikanske Top Model-produsenten, Ken Mok saken slik:

– Den nåværende økonomiske situasjonen har tvunget show til drastiske budsjettkutt i hele tv-industrien.

Beklager

– «America's Next Top Model» er ikke imune mot økonomisk utfordrende tider. Vi har vært tvunget til å gjøre betydelige kutt i et en stor del av produksjonen, og beklageligvis er Paulina rammet av disse kuttene.

Uansett, oppsigelsen har ført til bitterhet for åpen scene.

I et intervju med TVGuide.com, hevder Paulina Porizkova at programledelsen kunne ha redusert en god del kostnader dersom programleder Tyra Banks hadde dukket opp på settet til avtalte tider.

– Jeg burde ikke si dette fordi det høres bittert ut, men dersomTyra hadde stilt på settet i tide, ville de ha tjent inn et helt årsverk. Dersom hun hadde stilt til jurieringene, og de hadde sluppet å betale så mye overtid, ville de spart betydelige beløp, sier Porizkova.

Produsent Mok holder likevel fast ved at uenighetene mellom de to skjønnhetene ikke har noe med oppsigelsen av Porizkova å gjøre, og viser til økonomien. Han benytter også anledningen til å si at Tyra Banks og resten av «Top Model»-familien var triste over å miste Paulina Porizkova.

– Tyra, som var den som overtalte Palina til å bli med i dommerpanelet, var svært lei seg for denne beslutningnen showet måtte ta. Vi var glade for å samarbeide med Paulina, og vi ønsker henne alt det beste for hennes framtidige arbeid.

— Snakket ikke

De to supermodellene skal ifølge Porizkova vært ueninge i jurieringen av modellhåpene i serien, men skal ikke ha hatt noen uoverenstemmelser under innspillingen, fordi det ifølge henne ikke fantes noen dialog de to imellom utenfor kamera.

– Jeg vet ikke mer om hvordan Tyra er, for jeg har ikke snakket med henne utenom de ordene vi vekslet foran kamera. Det var kun da hun snakket til meg, sier Porizkova til Access Hollywood.