Det er lenge siden tatoveringer var noe bare sjøulker, bikere, rockestjerner og metalfans hadde. Nå når også annenhver bestemor har en, sier det seg selv at det åpner for ny og større interesse rundt denne kunstarten.

Miami Ink tar seerne med bak kulissene i et tatoveringsstudio i South Beach, Miami i den amerikanske delstaten Florida. Vi følger tatovørene Ami James, Chris Garver, Darren Brass, Chris Nuñez, og lærlingen Yojiro Harada.

Gamle venner

De fireførstnevnte kunstnerne møttes for ti år siden, da de alle var lærlinger hos den legendariske Lou Sciberras. De bodde og jobbet sammen, og utviklet et sterkt vennskap. Deres veier skilte seg etter hvert, og de åpnet sine egne tatoveringsstudioer i Los Angeles, New York, Connecticut og South Beach. Men de beholdt drømmen om én dag å jobbe sammen igjen. Nå har de åpnet Miami Ink.

Fra første episode i sesong 1 blir vi med bak kulissene og tar del i deres liv både privat og på jobb. Vi treffer også noen av kundene som kommer for å pryde kroppene sine, både pønkere, rikmannsdøtre og kjendiser. Bak hver tatovering ligger det en historie som er verdt å fortelle.

Serien har fått kultstatus flere steder i verden, og karakteriseres som et unikt show som på mange måter utfordrer kulturelle stereotyper. I tillegg viser serien hvor talentfulle tatoveringskunstnerne er.

Fokus på kunsten

Det finnes andre tatoveringsserier, for eksempel «Inked». Men i motsetning til denne fokuserer Miami Ink mer på tatoveringen som kunstart enn på relasjonene mellom tatoveringskunstnerne.

Hver episode inneholder et knippe kunder som forteller om hvorfor de vil ha tatovering og hvorfor de har valgt de motivene de har. Noen har stått på venteliste i flere måneder for å få bli tatovert av mesterne.

Etter sesong 3 sluttet de fleste av de kjente tatoveringskunstnerne, og «Love Hate» ble befolket med friskt tatoveringsblod. Men samtidig sank seertallene drastisk, noe som førte til at «Miami Ink» ble kansellert i vår, etter fjerde sesong.

FAKTA OM MIAMI INK :

HVA: Amerikansk dokusåpe fra kabelkanalen The Learning Channel (TLC). Hadde premiere i 2005 og er produsert i 4 sesonger.

SPIN OFF: Fikk to spin-off serier i 2007, LA Ink og London Ink.

VISES: Discovery Channel viser også serien, og de tre første sesongene finnes på import-dvd sone 2.

Foto: Discovery
Foto: Discovery
Foto: Discovery