«Vi trodde jorden var vår...» står det på filmplakaten til «The Day The Earth Stood Still», Keanu Reeves siste film. Men Reeves tror også at det finnes utenomjordiske vesener på egne planeter.

Han insisterer i et intervju med metro.co.uk på at det er sykt å tro det kun finnes liv på jorden.

«Matrix»-stjernen har hovedrollen i atter en stor science fiction-film, en flashy nyinnspilling av 1951-klassikeren «The Day The Earth Stood Still», og innspillingen har fått ham til å grunne ekstra på hvorvidt aliens eksisterer eller ei.

– Jeg har møtt folk som har sett ufo-er, men jeg har aldri møtt noen har blitt bortført. Hvordan kan det ikke være liv på andre planeter? Universet er jo så enormt, sier han.

– Mange nekter å tro på utenomjordisk liv inntil de får se beviser. Ikke før en alien lander i Central Park, som min filmkarakter gjorde, eller lignende, vil de tro. Men ideen om at det ikke finnes liv utenfor vår klode er jo helt sprø, sier Reeves videre.

Bygde romskip

Allerede som barn var skuespilleren hektet på science fiction.

– Jeg bygget romskip av Lego, og jeg elsket «Star Wars». Jeg pleide å lese mye, og drømme meg bort i andre verdener. Som barn trodde jeg science fiction var som eventyr. Da jeg ble eldre og mer intelligent, kastet jeg meg over William Gibson (forfatter, red. amn.). Jeg vokste opp med ham.

Han leste mye tegneserier som barn.

– Det begynte med «Richie Rich» og Archie». Etter hvert leste jeg Frank Miller. Jeg elsket «The Dark Knight» og Alan Mores «Watchmen».

Det er imidlertid en karakter han gjerne skulle spilt. Han ville svært gjerne vært i Hugh Jackmans sko da han spilte Wolverine.

Sjalu på Hugh Jackman

– Jeg fikk en sånn skuespillersjalusi da Huch Jackman fikk spille Wolverine, og jeg ikke. Klørne var så kule, og jeg likte den indre styrken hans.

I sin egen karriere er han aller mest fornøyd med å ha spilt Mercutio ( i «Romeo & Juliet», sammen med Leonardo DiCaprio, red. anm.), «River’s Edge», «My Own Private Idaho», «Point Break», «Speed» og «The Matrix».