ARENDAL: — Jeg har snakket med dem, og de har gitt beskjed om at de ikke kommer til å godta akkordløsningen, sier festivalsjef Morten Sandberg i Hovefestivalen til fvn.no.

Selskapet Quart Service AS, hvor Quart-sjef Arild Buli er styreleder, har ifølge Sandberg sendt en faktura på 16.300 kroner til Hovefestivalen, og vil ha denne betalt i sin helhet. En akkordløsning ville medført at de kun fikk utbetalt 10.595 kroner.

Hovefestivalen har sendt brev til alle sine leverandører for å be om at de blir med på en frivillig akkord, som betyr at kreditorene gir avkall på 35 prosent av beløpet festivalen skylder dem. Quart Service er ifølge Sandberg den eneste leverandøren som har nektet å gå med på løsningen.

— De vil gå glipp av 5.705 kroner hvis de godtar akkorden, så det sier seg selv at motivet er noe annet enn pengene. De har sagt at de ikke har noen interesse av å hjelpe oss, sier Sandberg.

Regningen sendt av Quart Service skal være betaling for å ha lånt ut blant annet et par skillevegger som ble brukt backstage under årets Hovefestival.

Quart-sjef Arild Buli avviser at Quart er ute etter å ramme Hovefestivalen.

— At det er vi som velter festivalen er bare tull. Det er vel heller kravet fra Skatt Sør som vil velte Hove, sier Buli, og sikter til konkursbegjæringen som ble omtalt i flere medier i går.

Les også: Hovefestivalen begjært konkurs

Er avhengig av at alle er med

Da Arendal kommune slettet gjelda til Hove på fire millioner tidligere i høst, forpliktet festivalen seg til å få de andre kreditorene med på å godta sletting av gjeld.

Lykkes ikke festivalen med å få alle kreditorene med seg kan konsekvensene bli dramatiske.

— Kan dette velte hele opplegget?

— I praksis så kan det det. Vi har tatt kontakt med de andre leverandørene for å informere om situasjonen. De er mildt sagt lite fornøyde når de hører hvorfor den siste leverandøren ikke vil godta akkord. Resultatet kan jo bli at de øvrige leverandørene taper veldig mye penger, sier Morten Sandberg.

— Finnes det en løsning?

— Vi får ta en vurdering i morgen, og så får vi se. En løsning kan være at de andre kreditorene godtar at Quart Service får betalt fullt ut, sier Sandberg.

- Ansatte vil få utbetalt alt

Det er ifølge Sandberg hovedsakelig leverandørene som er forespurt å være med på akkorden. Lønnsutgifter og offentlige avgifter er holdt utenfor, og disse vil ifølge Sandberg bli betalt fullt ut innen 15. desember.

— Vi har holdt utenfor lønnskostnader og offentlige avgifter. Når det gjelder Skatteetaten var aldri de tiltenkt å være med på en akkord. Vi tok oss likevel friheten å spørre dem, men er klar over at det offentlige har nedfelt forbud mot å godta akkordløsninger, sier Sandberg.

Hovefestivalen skylder skattemyndighetene over fire millioner kroner i artistskatt og merverdiavgift. Festivalen ba Skatteetaten om å være med på akkordløsningen, men fikk avslag.

I går ble det kjent at Hovefestivalen er begjært konkurs av Skatteetaten. Ifølge Sandberg vil konkursbegjæringen bli trukket hvis skattemyndighetene får betalt innen rettsmøtet som er berammet 16. desember i Aust-Agder tingrett.