— Det er bare tull å si at vi ”må svare”. Det er ikke noe å svare på. Hove er Hove og Quart er Quart, og vi har to helt forskjellige publikum. Vi prøver å booke for litt eldre folk enn de som trekker til Hove. Men vi kommer til å slippe en artist nå snart, enten det blir onsdag, torsdag eller fredag. Det kan bli mandag også, sier Trond Aage Nyhus. Han sitter i Quarts (ikke lenger Quartfestivalen) bookinggruppe sammen med amerikanerne Tom Zutaut og Bill Siddons.

Etter å ha gjenoppstått fra konkursruinene ved hjelp av britiske pund fra Melvin Benn og Festival Republic, er Hovefestivalen tilbake i kjent stil. Den stilen går ut på å pumpe ut smått og stort av band og artister fortløpende for å skape mest mulig blest og interesse. Natt til i går slapp Hove klubb-bandet Metronomy, og natt til i dag skal de ha sluppet enda ett. Selv om det ikke er snakk om store navn, er inntrykket av at det endelig skjer noe det viktigste.

Hos Quart har det vært veldig stille etter at Slash & friends ble sluppet som hovednavn til åpningsdagen 30. juni. Samtidig har Hovefestivalen ennå ikke noen hovednavn å by på.

— Vi må slippe band fordi vi tror på dem, ikke for å være bedre enn Hove. Men vi har noe rett rundt hjørnet nå, sier Nyhus

— Det har dere sagt ganske lenge.

— Det er klart vi hadde håpet å få dette ut før nyttår, men det gikk dessverre ikke. Og nå har agentene hatt ferie helt fram til 12. januar, som jo ikke er så lenge siden. Det kan forresten komme enda en artist ganske fort etter at den første er sluppet, sier Nyhus. Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags type artister det er, eller om det er snakk om hovednavn.

Festivalsjef Arild Buli var for sin del å treffe på telefon fra Italia i går. Der ser han på en båt eller ferje som skal brukes under Quart.

— Det gjelder å tenke nytt. Vi skal prøve å få til slik at den kan ligge fortøyd ved Odderøya, med adgang for publikum, sier Buli.