Sanger Ingrid Margitte Narvesen (22) får synge med KSO i 2017. Foto: Magnus Andreas Hagen Olsen
IMG_8348 (2).jpg

KRISTIANSAND: — Det betyr utrolig mye, og det er en veldig fin mulighet til å vise seg fram. Man regner jo med at man ikke får synge med et orkester før man er en etablert artist, så det er veldig gøy å få prøve det, sier Ingrid Margitte Narvesen (22) til Fædrelandsvennen.

Sanger Ingrid Margitte Narvesen (22) får synge med KSO i 2017. Foto: Magnus Andreas Hagen Olsen

Hun er født på Gjøvik, oppvokst i Kristiansand, og studerer nå sang ved Norges Musikkhøgskole. Hun tar også en bachelor i musikkpedagogikk. I helga var hun en av to klassiske solister som gjennom Ung klassisk talent 2016 vant solistoppdrag med Kristiansand symfoniorkester (KSO) i 2017. Drømmen er selvfølgelig å bli sanger:— Drømmen er å synge på operascenen, og å få lov til å synge med dyktige musikere, og reise verden rundt, sier hun.

Kan utvikle seg

Ung klassisk er en fire dagers musikkfest som satser på å vise fram unge, klassiske talenter fra regionen.

IMG_8348 (2).jpg

Pianist Marit Birkedal Aas (24) fra Kristiansand er den andre solisten som vant oppdrag med KSO neste år. Hun vant også en premie på 12.000 kroner.— Det betyr veldig mye. Pengepremien er én ting, men solistprisen gjør at man kan jobbe videre og spille med et profesjonelt orkester. Det er en drøm. Man kan utvikle seg og bli bedre. Det er veldig motiverende å jobbe mot dette, sier hun.

Birkedal Aas har en master i utøvende klassisk piano fra Universitetet i Agder, og tar nå et fordypningsår i utøvende musikk ved Musikkhøgskolen i Oslo. Drømmen er å leve av musikken.

Både Ingrid Margitte Narvesen og Marit Birkedal Aas mener Ung klassisk er en arena der man kan vise seg fram og utvikle seg.

— Det er bra at man trekker fram ulike aldersgrupper, og promoterer unge som spiller klassisk musikk. Man får ikke like mye oppmerksomhet i forhold til andre sjangere, mener Narvesen.

- Høyt nivå

Inger Haugan Aasland, prosjektansvarlig for Ung Klassisk tror de to solistene vil gjøre en god jobb med KSO neste år:

— Det er veldig høyt nivå på dem begge. Marit Birkedal Aas har kommet til finalen flere ganger før. Det var veldig moro at hun vant i år. Det er veldig fortjent. Ingrid Magritte Narvesen deltok for første gang, og imponerte veldig med sangen. Hun er ung, og hun er tidlig i sangkarrieren til å ha en såpass utviklet sangstemme.

Disse vant

Under Ung klassisk ble det også delt ut priser til yngre deltakere:

Klasse 1: 8 - 11 år: Linnea Waage Nilsen (8 år), Laila Eline Hirte (10 år) og Edvard Mikael Endresen (11 år).

Klasse 2: 12 - 15 år: 1. pris til sanger Nora Strømme (13 år).

Klasse 3: 16 - 19 år: 1. pris til fiolinist Halvor Aasen (18 år).

Finalejuryen skryter av alle de 13 som kom til finalen, og mener at det var et gjennomgående høyt nivå på deltakerne. Juryen bestod av Dag Henrik Skatteboe, Vidar Løvbrøtte, Sandra Lied Haga, Terje Mathisen og Tor Magne Bråthen.

Følg FVN Kultur på Facebook og @FVN_Kultur på Twitter for flere kulturnyheter fra sør.