— Det ble mye større enn vi hadde sett for oss, forteller Marte Wulff og Charlotte Qvale i artistgarderoben på Søgne Gamle Prestegård.

Debatt

På menyen står blant annet deres egenskrevne julesang «Vi feirer jul» som ble sluppet for noen uker siden.

«Har noen kommet til jorda ned? Det er ikke alle som tror på det. Men samme kan det vel være. Vi feirer jul» , synger Wulff og Qvale i låta som har skapt debatt først i avisen Dagen, så i Dagbladet.

Prest og salmedikter Eyvind Skeie kalte sangen egoistisk og introvert, og mente at den ekskluderte de svake. Det reagerte de to artistene på, og skrev en kronikk der de presiserte innholdet i sangen sin:— Det er synd at han tar seg nær av våre formuleringer, ettersom våre poeng i realiteten er de samme. Hovedbudskapet i teksten vår er nettopp nestekjærlighet og raushet, og julen som en anledning til å dyrke dette , skriver Wulff og Qvale i kronikken.

- Åpen og inkluderende

— Vi vil ikke fjerne oss fra kristendommen, det vil jeg påpeke. Vi ville skrive en åpen og inkluderende sang, sier Charlotte Qvale til Fædrelandsvennen.

Hva tenker dere om debatten som oppstod? - Jeg tenker at det er lite som skal til før det blir veldig ensrettet, også ble det mye større enn jeg noen gang kunne forestille meg, svarer Qvale.

— Vi skrev denne sangen som en kommentar til jula, og vi skrev en sang med mening i. Det står vi for, sier Marte Wulff.

Miniturné

De føler seg begge ferdige med diskusjonen og påpeker at de ikke er irriterte på Skeie:

— Jeg tror egentlig at de fleste har tolket sangen vår slik vi mente at den skulle oppfattes, sier Wulff.

De to artistene skal nå innom både Kristiansand og Mandal med miniturneen Nordisk julenatt. På konsertene blir det en blanding av salmer som de to artistene har vokst opp sammen med, egne låter, og det de kaller julesesonglåter. Forrige uke var det releasekonsert i Oslo.

— Det gikk veldig bra. Folk synes at det var akkurat passe med jul, forteller Qvale.

Overskuddsprosjekt

— Dette er ikke en tradisjonell kirketurné. Vi har bevisst valgt andre konsertsteder, fordi vi vil være mer åpne, forklarer Marte Wulff.

Qvale og Wulff møttes for første gang i forbindelse med en felles konsert på Mono i Oslo i fjor. Siden har de to artistene blitt godt kjent, og liker å jobbe sammen.

- Kommer dere til å gjøre noe mer sammen?

— Vi kommer nok ikke til å starte noe band. Vi kommer fra to ulike musikalske sjangere, men vi synes at det er gøy å komme sammen og gjøre noe nytt.. Dette har vært et overskuddsprosjekt, og det er godt mulig vi gjør noe sammen igjen, men vi har ikke bestemt oss for noe ennå, svarer Qvale og Wulff.