17 kunstnere inntok Norsk Teknisk Porselensfabrikk (NTP) i Fredrikstad, og fikk fri tilgang til alle fasiliteter. Nå er resultatet klart, og skal vises i utstillingen «Transformator» på Bomuldsfabriken Kunsthall. Utstillingen åpnes lørdag av keramiker og professor Torbjørn Kvasbø.

— En omfattende utstilling laget av en solid gruppe keramikere med forskjellig erfaring; unge nyutdannede sammen med erfarne kunstnere som har preget norsk keramikk i en årrekke både innen undervisning og utstillingsvirksomhet. Det har aldri tidligere vært gjennomført et prosjekt hvor fabrikkens samlede produksjon danner utgangspunkt for en større kunstutstilling, skriver Bomuldsfabriken i en pressemelding.

Felles for kunstnerne er at de har omformet produkter tiltenkt et spesifikt teknisk funksjonsområde til ting med helt andre assosiasjoner. Derav kommer tittelen på utstillingen, «Transformator».

Utstillingen står fram til 21. desember. Deretter flytter den videre til Hydrogenfabrikken i Fredrikstad, for så å deles opp og vises i ulike gallerier.