Hove Republics ferske årsregnskap for 2013 viser et negativt årsresultat på hele 3,5 millioner kroner. Etter fem års drift gir det en negativ egenkapital på til sammen 5,6 millioner kroner, noe som viser at det fremdeles er svært tungt å drive musikkfestival på Sørlandet.

Doblet tapet

Hovefestivalen har slitt med røde tall etter at den ble startet på nytt av britiske eiere i 2009. Året før hadde festivalen gått konkurs, og det første året etter oppstarten gikk de nye eierne på et tap på 6,6 millioner kroner. Foran avviklingen av fjorårets festival hadde man lyktes i å redusere den negative egenkapitalen til 2,1 millioner kroner, men dette tallet er altså mer enn doblet med fjorårets tap.

I styrets årsberetning heter det at man arbeider videre med å effektivisere organisasjonen, og at eieren vil støtte Hove Republic økonomisk der det er nødvendig. Det heter imidlertid også at «Styret forventer et betydelig bedre resultat for 2014».

Ingen bedring

Alt tyder imidlertid på det stikk motsatte: Etter avvikling av Hovefestivalen 2014 i sommer ble det klart at man i år solgte 20 prosent færre billetter enn i 2013. Forklaringen på dette fra festivalens side er at man ble tvunget av politi og Arendal kommune til å innføre 18-årsgrense på festivalcampingen, med redusert salg som konsekvens.

Fædrelandsvennen har så langt ikke lyktes i å innhente kommentar fra Hovefestivalen. Vi kommer tilbake med mer.