Gratisfestivalen har tidligere fått med artister som Scorpios, John Maus, Som Om Suicice og Kenneth Anger. Skogsus har som kjennetegn å lokke musikkinteresserte ut i skogen til live-musikk og stekt makrell. Festivalen finner sted i Baneheia lørdag ettermiddag.

Skogsus bruker å trekke publikummet til skogs. Bildet er hentet fra første arrangementet i 2010. Foto: Vilde Sagstad Imeland

— Vi ser fram til å starte denne festivalen i år også. Det blir live-konserter, fiskekonkurranse, makrell-spising, performance-kunst og mer. Vi liker å variere fra år til år. Artistene vi har valgt har vi en tilknytning til og liker selv, sier arrangør Torgeir Holljen Thon.I år er Vilde Tuv en av artistene som skal opptre i skogen i Baneheia.

— Hun er nok trekkplasteret i år, siden hun er virkelig på vei opp i musikkbransjen. Hun er en kjempedyktig artist som vil passe inn i vårt konsept her, sier Thon.

Andre artister som skal spille er Thomas Takes No Shit og bluesartisten Einar Jullum. Det vil også bli diktopplesning fra Roskva Koritzinsky og Eirik Ørevik Aadland, i tillegg til gratis makrell til alle besøkende.

Festivalen er dugnadsbasert, og Cultiva sponset festivalen med 30.000 kroner tidligere i år.