KRISTIANSAND: Pål Rake (24) har etter hvert opparbeidet seg et kjent navn i artistmiljøet på Sørlandet, og i sommer var han frontfigur for tirsdagskonsertene på Fiskebrygga. Fredag prøver også han lykken i The Voice.

— Det har med konseptet å gjøre. Det er ikke på de samme prinsippene som Idol og andre sangkonkurranser. Her får deltakerne velge låter selv, og velge hvordan man skal fremføre dem. Det er en mer rettferdig konkurranse, og da var det enklere å delta, sier Rake, som også ble oppringt med forespørsel om å melde seg på.

— Også synger vi til mentorene som har ryggen til oss, så det blir musikken som blir fremtredende. Og med mitt røde hår tenkte jeg det var bra, sier Rake og ler.

Rake har bodd i Kristiansand de siste årene, men er opprinnelig fra Egersund. Det var med på å avgjøre låtvalget i fredagens "blind audition".— Jeg skal synge en låt skrevet av en egersunder, og kan på den måten hedre hjemstedet mitt. Jeg skal synge Vamps "Månemannen", skrevet av Ingvar Hovland. Siden vi i denne første runden kunne ikke kunne gjøre egne ting, tenkte jeg å gjøre noe som ligger mitt hjerte nær, sier Rake.

Fredagskveld, taco og bonus

Egersunderen har et ambivalent forhold til deltakelsen i The Voice. På en måte kan det bety store muligheter. Men det kan også bety at det hele er over fredag kveld.

— Jeg kan vise hva jeg holder på med for et stort publikum. Det er jo fredagskveld og taco i de norske hjem. Men jeg legger ikke for mye business i dette. Det er gøy og en erfaring. Alt annet vil være en bonus. Men selvfølgelig kan det få store konsekvenser hvis man skulle nå langt, avslutter han.

Sa nei i fjor

Rebekka Mæland var ønsket som deltaker i fjor, men takket da nei. Det angret hun på.

SOUL: Produsentene ønsket Rebekka Mæland som deltaker i fjorårets The Voice. Da ble det nei. Men i år stiller arendalitten opp. Foto: Lars Hoen

— Jeg ble ringt opp i fjor, med spørsmål om å melde meg på, men da sa jeg nei. De ringte i år også. Da tenkte jeg på det, og fant ut at jeg ikke hadde noe å tape på å bli med, sier Rebekka Mæland, soul- og hiphopartist fra Arendal.

— Jeg angret litt på at jeg hadde sagt nei, da jeg så programmet i fjor, legger hun til.

29-åringen debuterte som soloartist med albumet "Back In Time" i 2011, men har flere singler og EPer bak seg, både som soloartist og sammen med andre artister.

— I The Voice får jeg nådd ut til et større publikum enn jeg vanligvis gjør. Det er litt vanskelig i sjangeren jeg driver med. Men her får jeg forhåpentligvis vist flere sider av meg selv, sier Mæland.

Sang med halsbetennelse

Fredag kveld viser TV 2 hennes "blind audition", der hun står foran de fire mentorene Espen Lind, Lene Nystrøm, Tommy Tee og Sondre Lerche, som sitter med ryggen til artistene. Mæland har valgt å fremføre "Ordinary People" av John Legend.— Jeg slet faktisk med å finne en låt jeg kunne synge, for jeg liker ikke coverlåter. Men det var den som sto på lista som var mest soul, sier arendalitten, som har flyttet til Kristiansand for å satse på musikken.

Mæland var sammen med Tommy Tee på en tur til Filippinene for et par år siden, da hun spilte inn musikkvideoen til "House Of The Heroes" sammen med rapperen Son Of Light. Hun var spent på om han kjente igjen stemmen hennes.

— Jeg var spent på det, for jeg hadde selvfølgelig halsbetennelse da programmet ble spilt inn. Men seerne får se om han kjente meg igjen eller ikke, sier Mæland hemmelighetsfullt.

— Men jeg var åpen for de andre mentorene også, og hadde ikke bestemt meg for hvem jeg eventuelt skulle velge, legger hun til.

Inger Marie Lohne (33), bosatt i Kristiansand, men opprinnelig fra Lindesnes, er den siste sørlendingen i fredagens auditionrunde. Lohne var en del av Team Thom som vant Det store korslaget i 2011, men i The Voice må hun klare seg på egenhånd. Hun fremfører "And I Am Telling You I'm Not Going" av Jennifer Hudson.